> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

И 25 млн. лв. не стигат на Ботев, за да направи стадиона


0
0
389

Отпуснатите от държавата 25 млн. лева за строителството на стадион „Христо Ботев“ ще стигнат за довършване само на две от трибуните, стана ясно от писмото на зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев до мажоритарния собственик на клуба Сдружение ПФК Ботев. Така се оказва, че сумата за арената е крайно недостатъчна.

В изпълнение на откритата процедура по Закона за обществените поръчки и сключения договор за строителство изпълнителят „ДЗЗД КОЛЕЖА“ в срок е представил изготвения от него финансово-строителен план, съгласно който в етап едно е предвидено да бъдат изпълнени всички дейност по част пътна: вертикална планировка, всички подготвителни дейности, реализиране на грубия строеж на всички сектори – А,Б,В,Г, изпълнение на всички довършителни работи по сектор А (в обхват, определен от проектантите), всички довършителни работи по сектор Г (в обхват, определен от проектантите), изпълнение на фасадна дограма по всички сектори, изпълнение на врати в сектор А, изпълнение на всички предвидени обработки по трибуни, а именно – полагане на хидроизолация, парапети, мрежи, преградни стени, монтаж на седалки в сектор А и Г.

След съгласуване на гореизброените строително-монтажни работи с проектантския екип и строителния надзор на обекта е потвърдено, че в този си вид и обем стадионът ще може да се ползва за мачове от българското първенство и за Купата на България. В настоящата поръчка не са предвидени мероприятия за ремонт на терена на стадион „Христо Ботев“.

Община Пловдив е поела като ангажимент възстановяване на тревното покритие на терена с цел нормалното му използване. Възложено е на проектантски екип на обекта да предостави техническо решение за възстановяване на тревното покритие, включващо проекто-сметна документация, на базата на която средствата за възстановяването му ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив“, се казва в писмото, което е подписано от зам.-кмета на Пловдив Пламен Райчев.
Наскоро стана ясно, че ще има средства и само за една козирка над сектор А.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments