> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Фенове на Ботев Пд подозират кражба на пари около строежа на стадиона


0
0
49

Фенове на Ботев Пд подозират кражба на пари около строежа на стадиона. Поради тази причина сдружение “Ботев Пловдив” се обърна към градската управа на и поиска повече прозрачност около дейностите. Организираните фенове на „канарчетата“ зададоха три основни въпроса, свързани с бъдещата експлоатация на съоръжението, и очакват да получат писмен отговор от Община Пловдив в седемдневен срок.

Цялото обръщение:
Поради продължаващото пренебрегване на официалната ни кореспонденция от Община Пловдив и нашите наблюдения и опасения за липса на прозрачност при изпълнението на строителството на стадион „Христо Ботев“, считаме за необходимо да поставим отново и публично своите въпроси. Искаме още веднъж да напомним, че изграждането на съоръжението е от особена важност за града ни, а прозрачността при изразходването на обществените средства, както и контролът по качеството на изпълнението, са основно задължение на Община Пловдив и всички участници в инвестиционно-строителния процес.

Уведомяваме Ви, че при продължаващо игнориране на въпросите ни, както и при липса на документирани решения, ще използваме всички законни действия за обществен натиск и търсене на отговорност.

Представяме Ви отново задаваните въпроси:

  1. Във връзка с направеното ново предложение на арх. Савов за изграждане на съоръжението с четири завършени трибуни с места на пълния им капацитет от 18 777 седалки, служебни и технически помещения, ситуирани под трибуната на сектор „В“ (трибуна „Изток“), осветление, монтирано на част от проектираната козирка, покритие на поне 1 200 места на сектор „А“, всички необходими и достатъчни за получаване на лиценз за Efbet лига, както и за частично въвеждане в експлоатация и нормално функциониране строително монтажни работи, бихме ли могли, съвместно с всички участници в строителния процес, да пристъпим към създаване на коментирания на срещата документ, удостоверяващ и ангажиращ ги с продължаването и завършването на строителството в тази му цялост.

Настояваме в документа да бъде записан и срокът за завършване на този етап и въвеждането му в експлоатация.

  1. Настояваме, съгласно Закона за достъп до обществена информация, да получим в обещания срок съставената от арх. Савов КСС на предложения от него вариант за усвояване на осигурената към този момент сума от 25 000 000 лв. с ДДС. Съгласието на Изпълнителя бе декларирано на съвместната ни среща на 19.04.2021 год.
  2. Настояваме да получим окончателен отговор и на задаваните нееднократно въпроси за това кога ще са готови становищата относно съответствието на наличните седалки към действащите противопожарни, санитарно-хигиенни, строително-технически и международни (изискванията на UEFA за 4-та категория)?

Кога ще бъде извършен ремонт на терена на стадион “Христо Ботев”, какви СМР ще включва ремонтът, по какъв способ ще бъде възстановено тревното покритие с цел нормалното ползване на терена и стадиона?”

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x