> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Отлагат мача Ботев Пд – Ботев Вр?


28 0

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Сереидо сподели, че от клуба са изпратили две писма до БФС във връзка със случаи на COVID-19 в отбора на Ботев (Враца). Утре предстои двубой между двата тима, като притесненията на Сереидо са, че в отбора на врачани има футболисти, които тренират преди карантината им да е свършила. Именно за това от пловдивския клуб са изпратили писма до БФС с молба случаят да бъде разследван, както и мачът с Ботев (Враца) да бъде отложен.

“Ситуацията е тежка през последната седмица. Имахме няколко потвърдени случая на COVID, сред които на футболисти и треньорския щаб. Аз също имах симптоми, въпреки че тестовете ми бяха негативни. Реших да взема превантивни мерки на базата и да се самоизолирам”, обяви пред Спортал шефът на клуба.

“Ботев (Враца) направи публично изявление, че някои техни футболисти са дали положителни тестове. Изненадващо за нас, няколко дни по-късно, официалната страница на клуба в социалните мрежи съобщи, че тези играчи вече тренират, преди да е изтекла карантината им. Допитахме се до БФС с молба случаят да бъде разследван, както и мачът между нашите два отбора на бъде отложен, докато ситуацията не бъде изяснена”.

“На първата ни молба получихме кратък имейл от БФС, в който ми отговарят с отговор от страна на Ботев (Враца). От клуба опитаха да отрекат това, което са публикували в собствените си профили в социалните мрежи. Какво друго биха направили? Това е очевидно защитна позиция от страна на Ботев (Враца). БФС само ни препрати този имейл, без да предприема никакви други стъпки, което ме изненадва. След това изпратихме ново писмо до БФС, в което отново помолихме за разследване на случая, което засяга и двете страни, както и общественото здраве. В това писмо отново поискахме отлагане на мача, докато не бъде проведено разследване. И разследване не означава да попиташ другия отбор дали имат болни, или нямат. Означава да вложиш всичките си сили, за да разясниш ситуацията по независим начин. Към момента и 24 часа преди мача не сме получили отговор на писмото. Не разбирам как е възможно това в професионално първенство и в тази ситуация с пандемията. Според мен на подобна ситуацията трябва да се обърне сериозно внимание. Въпреки това не сме получили отговор. Поне се надявам да не получим отговор на писмото ни под формата на изпратен съдия за много важния ни мач със Славия след няколко седмици… Това ме кара също така да посоча необходимостта от започване на разговори с професионалните отбори за организиране на професионална футболна лига, както в много други страни, готова да се бори за интереса на всички професионални клубове и да спре да работи аматьорски. Определено трябва да започнем да променяме нещата и сме готови да ръководим процеса, но избягването на проблемите просто не е опция във футболната индустрия. Или се подобряваме заедно, или умираме заедно”, допълни той.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading