> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шестима се борят за президент на БФС


0
0
58

Шестима кандидати са подали официално документите си за предстоящия извънреден конгрес на БФС. Днес бе последният срок за кандидатури, а съперниците на настоящия ръководител на българския футбол Борислав Михайлов ще бъдат петима.

Освен настоящият президент на родния футбол, документите си са подали Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов (спонсор на Марица), Георги Захариев (футболен мениджър) и един култов, но не и изненадващ претендент – Ивайло Дражев.

Бившият собственик на Черноморец Бургас (София), внесе кандидатурата си в последните минути на днешния ден – точно преди 17,30 часа, когато работното време на деловодството приключва.
Сега предстои специална комисия да разгледа документите на кандидатите, а на 1 октомври ще бъде публикуван окончателен списък за конгреса.
Проблеми може да има с кандидатурата на Захариев, който е издигнат от ФК Пирдоп, но е действащ мениджър, а това е в разрез с правилата на ФИФА и УЕФА.
Конгресът, който бе свикан по съдебен ред след искане на Бербатов, трябва да се състои на 12 октомври от 10.00 часа в зала 1 на НДК.

Снимка: БГНЕС

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x