> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пак отменят Конгреса на БФС


40 0

Обявеният за сигурен извънреден конгрес на БФС на 25 юни може да не се състои. Съществува вероятност да се вземе такова решение поради няколко причини.

Първо, през февруари 2022 година така или иначе трябва да се състои редовният конгрес на съюза. Провеждането на извънреден такъв, който ще избере ново ръководство само за малко повече от половин година, би бил безсмислен. Освен това за организирането му ще се изхарчат много пари, които по-добре да се дадат за развитието на футбола, съобщава Блиц.

Все пак има вратичка за конгрес в края на юни тази година, но само при условие, че той ще бъде не извънреден, а редовен. Дали е възможен такъв, думата е юристите.
“Да, съществуват такива варианти. Потвърждавам. Но няма нищо сигурно. Нищо все още не е решено. Смятам, че в рамките на няколко дни ще има пълна яснота по въпроса“, призна членът на Изпълкома и президент на Славия Венцеслав Стефанов.

В момента временно управляващ е Михаил Касабов, който пое поста есента на 2019 г. Тогава Боби Михайлов се отказа след натиск от държавата.
В момента има няколко кандидатури, макар не всички да са официализирани. За поста ще се борят настоящият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, Христо Порточанов, Христо Христов, Иво Ивков и Димитър Бербатов, който получи обоснована подкрепа от доста хора. Не е изключено и самият Михайлов да се върне на бял кон.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading