> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Боби Михайлов откри футболен комплекс в Несебър


0
0
199

Президентът на БФС Борислав Михайлов откри реновирания тренировъчен комплекс в Несебър на официална церемония днес. Броени дни, след като бе направена първа копка на новия тренировъчен терен в Дупница по инвестиционен проект на футболната централа, ръководството на БФС финализира поредната инвестиция в спортната инфраструктура в подкрепа на детско-юношеския и масовия футбол.
Наскоро по тази причина Михайлов ходи при спортния министър, за да бистрят развитието на футбола

В последните месеци трите тренировъчни терена край морския ни курорт бяха изцяло обновени, като се сдобиха с модерно изкуствено покритие, което ще позволи на десетки деца от местните клубове и академии да провеждат пълноценен тренировъчен процес. Проектът е на стойност 250 000 лв. и е финансиран по програма FIFA Forward 3.0. Игрищата са с размери 40 на 20 метра с обща площ 3000 кв. м. и са адаптирани за подготовка на състезатели във формати по Футбол 5, 7 и 9. Изпълнените дейности включват ремонт на дренажната система, подмяна на съществуващото тревно покритие с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни врати.

На официалното откриване присъстваха още вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, членът на Обществения съвет на централата Христо Порточанов, кметът на община Несебър Николай Димитров, председателят на ОФК Несебър Недялко Москов и др.

„Щастлив съм да видя, че усилията, които Българският футболен съюз непрестанно полага за подобряване на условията за подготовка на нашите таланти, дават резултат. Децата в Несебър ще се радват на изключително качествени терени и това е поредното доказателство за правилната и целенасочена работа на БФС за инвестиции във футболната инфраструктура. Гордеем се, че можем да допринесем за подобряване на спортната база на Несебър. Пожелавам успех на всички и се надявам оттук да излязат бъдещите футболни звезди на България“, заяви Борислав Михайлов. Той дари футболни топки и екипи на талантите от школата на местния отбор.

Само за последните 5,5 години Българският футболен съюз осъществи или е в процес на реализация на безпрецедентен брой инфраструктурни проекти. По програми на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лева бяха построени или изцяло реконструирани над 40 различни по тип и размер футболни терени в над 25 населени места из цяла България. В момента на различен етап по проектиране или изграждане са още 8 съоръжения – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, Костенец, с. Рилци, с. Труд и в 75-то училище в столицата. Плановете са всички те да са в готовност за експлоатация до юни 2024 г.

„Община Несебър винаги е осъзнавала институционалната си роля за развитието на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база. Днес лично изказвам своята благодарност към Българския футболен съюз за инвестицията, чрез която малките футболни игрища на стадион „Несебър” бяха реновирани и осъвременени“, заяви от своя страна кметът Николай Димитров.

Снимка: БФС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx