> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС реализира електронното първенство


0
0
232

Една от приоритетните цели в стратегическия план на Българския футболен съюз – дигитализацията на футбола ни на всички нива, вече е факт. Анонсираната още през 2019 г. от президента Борислав Михайлов амбициозна задача за въвеждане на електронно първенство дори в най-ниските дивизии на аматьорския футбол, в това число четвърта и пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол, бе успешно финализирана благодарение на мащабната интеграционна и обучителна кампания, реализирана от структурите на футболната централа в последните 2 години.

От този месец всички клубове, участници в Четвърта и Пета лига, детско-юношеските първенства за всички възрастови категории, области и зони, както и от Държавното първенство за жени, ще могат не само да картотекират по електронен път състезателите и треньорските си щабове, но да извършват цялата си административна дейност по организацията и участието в официалните двубои чрез електроното първенство, в т.ч. водене на протоколи от мачовете, вписване на съдии, делегати и съдийски наблюдатели и т.н.

Реализацията на проекта облекчава всички клубове от системата на българския футбол не само финансово (поради отпадането на таксата за картотекиране на футболисти и треньори), но и организационно, тъй като спестява време и усилия по извършване на административните задължения.

“Това е огромна стъпка в помощ на клубовете. Зоналните съвети в София и Пловдив на практика ще организират стартиращите през този месец първенства на всички нива по електронен път. Част от първенствата в другите две зони – Варна и Велико Търново, също имат готовност да се включат. Очакванията са до няколко месеца процесът да бъде изцяло завършен и при тях. По този начин отпадат редица финансови и оперативни казуси пред клубовете от аматьорския футбол, което за тях е от огромна полза”, коментира председателят на ЗС на БФС София Петко Петков.

Електронното първенство в професионалния футбол бе въведено у нас още през 2013 г., а от 2015 г. обхвана и елитните юношески групи. От 2019 г. и клубовете от Трета лига бяха въведени в системата, а сега вече тя е на разположение и на останалите участници от футболната ни йерархия.

Системата на БФС е изцяло интегрирана с тези на УЕФА и ФИФА, като всички процеси (вътрешни трансфери, картотеки и др.) се отразяват в реално време, като България е една от малкото държави в Европа, които изпълняват това изискване.

Снимкa: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx