> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

БФС: Дузпа за ЦСКА 1948 срещу Левски нямаше


0
0
378

Костадин Гергинов оцени достойно представянето на Никола Попов, който ръководи срещата между ЦСКА 1948 и Левски. Шефът на съдиите обяви, че подкрепя съдията, който отсъди дузпа в полза на “червените”, след което я отмени, показвайки жълт картон за симулация на Димитър Митков.
“Подкрепяме Никола Попов. Според мен дузпа нямаше. Оценката на съдията не е отлична, но е много добра и затова той получава наряд за Купата”, обяви на пресконференция Гергинов.

Планирахме да направим пресконференция през следващата седмица, но заради съдийските грешки, решихме да е тази. Грешките обаче ескалираха през миналите кръгове. Бяха допуснати от млади съдии, както и от по-опитни. Реферите показаха своята физическа подготовка на семинара в Пловдив. Те са си свършили работата. Нито един отбор не трябва да бъде ощетяван от съдиите, както и да не се помага.

Най-голямата грешка не е допусната от Никола Попов. Той допусна грешка, че промени решение си. Разговарях с него. Думите му бяха, че е имало симулация. Превъртял си е ситуацията в главата и е видял, че вратарят играе с топката, а след това нападателят стъпва на топката. Съдийската комисия подкрепя Никола Попов. Има много по-фрапиращи грешки. Оценката на Попов не е 8,4. Тя е намалена заради тази ситуация и един непоказан картон. Не смятам, че трябва да я казвам. Оценката не е отлична, клони към много добра. Той не подлежи на наказание. В ситуацията няма дузпа. Решението му е правилно. Ситуацията е много далеч от асистент съдията.

Има наказани съдии. Те са спрени. Може да видите по нарядите и да си направите сметка. В първия кръг наш международен съдия допусна груби грешки и не показа две дузпи на мача ЦСКА 1948 – Царско село (б.а. – рефер на мача е Ивайло Стоянов).

Мнението ми е, че съдийството и журналистиката си приличат по едно нещо – трябва да са обективни. Ако можем да махнем очилата и да гледаме обективно, ще е добре. Съмнявам се обаче, че ще се получи.

Съдия като Ивайло Стоянов ни липсва. С нетърпение чакаме да изтече наказанието му. Не сме променили нищо. Не сме публикували нищо за Ивайло Стоянов. Не смятаме да обявяваме наказанията. Не е необходимо да слагаме още напрежение върху съдиите.
Не съм доволен от това, което се случва по терените. Защо не коментираме Лудогорец – ЦСКА? Драгомир Драганов го пращаме на Световна квалификация.

Лично съм притеснен за въвеждането на ВАР докато се напасне системата, докато съдиите влязат в синхрон. Този който е в кабинката, за да се покаже, че е в час, може да разглеждаме ВАР по 3-4 минути. Трябва да е по-кратко, защото омръзваме на зрителите. Важно е да се вземе правилното решение. Футболното съдийство е работа. Много отговорна.

Съдиите бяха предупредени, че ако някой има заигравка с коефициенти, ще бъде изваден завинаги. Ако получим сигнали, ще бъде безкомпромисни. Светлина в тунела има, но дано да не е от насрещно идващ влак. Дано реферите си направят изводите”, допълни Коце Гергинов.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments