> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Берое се оказа пред фалит


0
0
74

Берое се оказа пред фалит. Бъдещето на един от емблематичните клубове в българския футбол вече е поставено на карта.
Това стана ясно след изказването на министъра на енергетиката Андрей Живков по темата с бъдещето на ТЕЦ “Марица Изток 2”. Както знаем, именно тази централа осигуряваше финансирането на старозагорския клуб в последните години, като го направи един от стабилните в родния елит. ТЕЦ-ът налива между 4 и 6 млн. лв. на година за футбол.

“Не знам какво става. Тепърва предстоят разговори, но не виждам причина да се финансира отбора, при положение, че дружеството е на милиони загуба.
То трябва да реши дали да продава клуба. Ние като министерство не можем нищо да продаваме”, каза той.

Това изказване е доста тревожно за тима на Берое, защото без финансирането от ТЕЦ-а, не е ясно дали ще бъде намерен ресурс за участие в Първа лига. Паралелно тимът започна подготовка, а новите са девет души.

Освен в Берое, доста неясно е бъдещето на Левски, който води подготовка с 12 професионални играчи и все още няма осигурен бюджет за сезона.
Въпросителни има и около Локомотив (Пловдив), където собственикът Христо Крушарски дължи няколко заплати на играчите, а финансовите проблеми не са тайна.
Така беше и ситуацията в другия пловдивски клуб – Ботев, но вече няколко месеца издръжката на “канарчетата” е поел руският бизнесмен Антон Зингаревич.

Снимка: Берое

Споделете
0
0

Comments