> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов: Суперлигата е ужасна идея


26 0

Димитър Бербатов даде мнението си по различни теми от света на футбола, а сега и по най-нашумялата последните дни – Европейската Суперлига. Той я определи като ужасна и единствено увеличаваща така или иначе голямата дистанция между големите клубове и останалите.

“Суперлигата, която шестте английски клуба вече напуснаха, беше ужасна идея, която само щеше да направи дупката между елитните клубове и останалите още по-голяма. Тази огромна сума пари в проекта щеше само да създаде нови проблеми. Играчите щяха да струват още повече и да искат още по-големи заплати. Това ще доведе до повече въпросителни за играчите, които обичат играта, но също така обичат и своите семейство, грижа ги е за него и ще бъдат изкушени от повечето пари”, написа Бербатов седмичната си колонка за букмейкъра “Бетфеър”.

“Да си направиш собствена лига изхвърля честността от картинката. Не е честно за Лестър и Уест Хем например, които се борят да влязат в зона Шампионска лига. Играчите и треньорите се оказаха под кръстосан огън, но всъщност тези решения са над тяхното ниво”, допълни българинът.

Изненадан съм, че в Тотнъм решиха да уволнят Моуриньо. Моментът е ужасен – до финала за Карабао Къп има само няколко дни, а клубът се бори за първи трофей от 13 години. Каквото и да мислите за Моуриньо, не може да отречете, че той печели трофеи, където и да отиде. Много съм изненадан, защото това не бе подходящият момент.
В своята кариера Моуриньо винаги в бил на най-високото ниво. Може би не бе подготвен да се справи с проблемите на отбор, който невинаги е близо до върха в лигата. Сър Алекс Фъргюсън казваше, че трябва да се развива постоянно, защото в противен случай ще бъде приключен за играта. Моуриньо не промени много в Юнайтед, в Тотнъм и във втория си престой в Челси. Мисля, че трябва да се промени, за да се върне там, където беше преди.

Тотнъм има нужда от млад мениджър, който да мисли в перспектива и да има свежи идеи. Някой, който иска да работи здраво, да върши правилните неща и да налага атрактивния футбол, който феновете искат да виждат. Привържениците на Тотнъм предпочитат да загубят с 4:5, отколкото да спечелят с 1:0 и да заспят.
Ще бъде хубаво да видя Райън Мейсън и Ледли Кинг начело на отбора през следващия сезон. Според мен шансовете за това са 50%. След като си назначил един от най-добрите мениджъри в света и си го уволнил 17 месеца по-късно, дай работата на някой, който няма такъв опит, но притежава нови идеи и иска да гради. Понякога помага да си бивш играч на този клуб и да водиш отбора. Какво трябва да направи Даниел Леви, ако Тотнъм спечели Карабао Къп? Трябва да даде шанс на Райън Мейсън”, коментира бившия си отбор Бербатов.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading