> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бербатов твърди, че в БФС вече не са мъже


Бербатов кандидатура БФС

0
0
240

Димитър Бербатов продължи с нападките към БФС. От екипа на кандидата за шеф на родния ни футбол излязоха с призив във фейсбук, чрез който призоват настоящето ръководство да вземе отношение по въпроса с изключените клубове, участвали в конгреса от март. Хората на Бербатов показаха молба до БФС на един от въпросните клубове. Именно липсата на позиция кара Митко да смята, че в “Бояна” вече не са мъже. Наското той обяви, че всички искат Боби Михайлов да бъде изритан от БФС.

Ето и съобщението:
“Ще върне ли БФС членството на клубовете, изгонени заради участието им в конгреса през март 2022, след като съдът каза: “Клубовете са заели принципно правилната позиция”

Неправомерно изключените клубове поискаха официално от Изпълнителния комитет на БФС правата им да бъдат възстановени, след като съдът каза категорично, че “клубовете са заели принципно правилната позиция”, участвайки в конгреса, избрал Димитър Бербатов за президент на БФС. Ще се съобразят ли със съда членовете на Изпълнителния комитет или безчинстването на Михайлов ще продължи?

Ето безспорните факти:

След конгреса на БФС, проведен през март 2022 г., бяха изключени клубовете, участвали в него. Бяха използвани скалъпени нередности, които, ако БФС приложи към всички членове, 90% от тях биха останали без членство. Голяма част от изключените обаче бяха клубове – перфектни във всяко отношение пред БФС. Използвана за тяхното изключване беше абсурдната формулировка – “дейност, несъвместима с членството в БФС”. Зад нея стои участието им в конгреса, избрал Бербатов за президент на БФС.

Междувременно, подготовката и провеждането на този конгрес беше вкарана в съда от ръководството на БФС, а решението на съда даде ясен отговор на въпроса дали клубовете, участвали в конгреса през март 2021, са нарушили устава или закона.

В решението от 27 септември 2022 на Софийски градски съд се казва в прав текст: “Клубовете, явили се и участвали в конгреса на 18.03.2022 г., са възприели “принципно правилната позиция за незачитане на решението на ИК от 01.03.2022 г.” Това решение бе за отмяна на конгреса, само 18 дни преди провеждането му. Нещо, което нито уставът на БФС, нито законът позволяват.

“За членовете на сдружението е възникнала неяснота относно това дали ще бъде или не проведен конгрес на 18.03.2002 година, като всеки от тях е интерпретирал последващото решение на ИК по собствен начин /от една страна решението от 01.03.2022 година не е обявено в регистъра по партидата на сдружението, а от друга – е публикувано в сайта на сдружението, който пък не е в предвидените в чл. 37, ал. 5 от устава начин на уведомление/”, пише още в решението на съда. И казва ясно, че “…за Изпълнителния комитет не е съществувала вече възможността да отмени вече взетото решение за провеждането на конгреса”, а “…при създадената неяснота за провеждането му и бездействието на администрацията в тази посока”, клубовете, участвали в конгреса, са възприели принципно правилната позиция

Напълно естествено след това решение на съда изключените клубове отправиха молба до Изпълнителния комитет на БФС за възстановяване на членството им.

Прилагаме и копие от текста на такова писмо. Ощетените клубове продължават да очакват отговор!

Предстои заседание на Изпълнителния комитет, на което оперативното ръководство на футболната централа е задължено да представи тези напълно легитимни искания пред Изпълнителният комитет и да се възстанови членството на изключените клубове. Предстои да разберем ще скрие ли тези писма оперативното ръководство от Изпълкома и дали ще се вземе единственото справедливо решение. Разрешаването на този казус ясно ще покаже в чий интерес работи Изпълнителният комитет – в интерес на клубовете, членове на БФС, или в интерес да брани Михайлов от клубовете, изразили желанието си за неговата смяна.

Призоваваме членовете на Изпълнителния комитет на БФС да проявят морал и мъдрост и да се произнесат, спазвайки устава и закона. Аргументите ясно им ги даде българският съд. Призоваваме Борислав Михайлов да заеме мъжка позиция и да подкрепи спазването на устава и закона. Всичко друго би означавало, че на практика Михайлов изхвърли клубовете, участвали в конгреса през март 2022, от страх и заради подкрепата им към Димитър Бербатов. Ще продължи ли безчинстването на Михайлов и тясното му обкръжение или те ще покажат, че след дълги години най-сетне са готови да работят по устав и закон? Предстои да разберем.”

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx