> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Задават се масови оставки в Барселона


0
0
48

Задават се масови оставки в Барселона. Бордът на директорите, начело с Жоан Лапорта, е заплашен от това да хвърлят бялата кърпа заради финансовата и спортна криза, съобщи местният вестник “Спорт”.

Предстои събрание на делегирани членове, на което ръководството на “каталунците” ще поиска замразяване на член от устава, който заплашва стабилността на управлението. Уставът, който претърпя последни промени през 2018 г., ще принуди борда на директорите да поиска включване на две нови преходни разпоредби, като една от тях е особено важна за бъдещето на президента Лапорта.

Това е втората разпоредба, предложена с цел да се установи, че „в резултат на отчетените загуби и задлъжнялостта на клуба, съществуваща към момента на одобряване на годишните отчети за финансовата 2020-2021 г., член 67 остава временно замразен и без последици, до възстановяване на положителната нетна стойност“. Преведено на неикономически език, Лапорта ще поиска удължаване на управлението си, за да избегне това лошите икономически резултати да го принудят да подаде оставка.

Член 67 от Устава е много ясен в това отношение и изисква „Съветът на директорите да положи всички усилия да управлява нетния дълг, който не надвишава сумата, получена от умножаването на две печалби преди лихви, данъци и амортизация”. Текстът също така предвижда определен марж, за да може да балансира сметките, но настоящото финансово състояние възпрепятства маневрения капацитет на екипа на Лапорта.
Преди дни на официалната си фейсбук страница Лапорта призова феновете за спокойствие и подкрепа.

Снимка: Туитър

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x