> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Българите на Олимпиадата в петък – програма


0
0
52

Изключително интересен и наситен откъм българско участие обещава да е петъчният ден от Олимпийските игри в Токио.
Шестима наши национали ще премерят сили в своите дисциплини. Този път обаче се включва и царицата на споровете – леката атлетика – където ще имаме трима състезатели.

В 3.00 часа сутринта Антоанета Костадинова и Мария Гроздева излизат за втората част от квалификациите за 25 метра пистолет. Скоростната стрелба ще определи кои 8 състезателки ще влязат на финала, който е от 8.00 часа. Антоанета Костадинова е на временното 3-о място след първия ден, докато Мария Гроздева ще започне като 22-а.

От 3.15 часа започва и Тихомир Иванов в квалификацията в скока на височина. Българският национал е в Група Б, а нормата за влизане на финала е 2.30 метра.

Плувецът Йосиф Миладинов ще се появи за полуфиналите на 100 метра бътерфлай от 4.30 часа. Той попадна в 3 коридор на първата серия. Йосиф Миладинов влезе с 6-о време.

От 6.15 часа започват сериите на 100 метра, където участие ще вземе Инна Ефтимова.

Габриела Петрова е третият роден атлет, който ще се появи на Олимпийския стадион в Токио в петък, 30 юли. Квалификациите в Група А за тройния скок стартират в 13.05 часа. Квалификационната норма за тази дисциплина е 14.40 метра.

Снимка: БОК

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x