> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

“Лъвчетата” биха Украйна в контрола (видео)


67 0

Младежкият национален отбор на България сътвори впечатляващ обрат срещу Украйна (2:1). Това бе първа среща от приятелския турнир Анталия Къп в Турция. Доминик Янков и Филип Кръстев отбелязаха головете за формацията на Александър Димитров. Отборът на Украйна поведе чрез Назаренко, Янков изравни, а през второто полувреме Филип Кръстев донесе успеха след чудесен гол от пряк свободен удар.

Още в 8-ата минута футболистите на Украйна отбелязаха гол във вратата на Светослав Вуцов. Назаренко бе оставен да стреля в наказателното поле и не пропусна. След още 16 минути игра обаче се стигна до изравняването. Футболистът на Лудогорец Доминик Янков се възползва от грешка в отбраната на Украйна и с прехвърлящ удар отбеляза за 1:1. Малко по-късно Украйна пропусна добро положения, а в началото на втората част Филип Кръстев отбеляза след пряк свободен удар. Това бе достатъчно за победата на младите „лъвове“.
В следващите мачове България ще се изправи срещу Словения и Казахстан.

Доволен съм от второто полувреме, но не и от първото. Казахме си някои неща на почивката и втората част видях това, което исках да видя. Радвам се, че момчетата реагираха.
Подмяната в тима е пълна. Само Доминик Янков и Филип Кръстев са от стария отбор. В момчетата има голям потенциал, но е рано за крайни оценки. Надявам се да постигнем големи успехи. Но всяко нещо по реда си, сега идват нови мачове, а за оценки е прибързано да говорим.
Украйна не ни изненада, но ни превъзхождаше физически. Радвам се, че успяхме да се справим с това и да победим. Хубаво е, че този отбор тръгна с победа. Това ще помогне на самочувствието на момчетата”, обяви пред Блиц селекционерът на младежите.

БЪЛГАРИЯ: 12. Вуцов, 6. Попов, 5. Петров, 20. Работов, 16. Дичев, 8. Янков, 3. Бауренски, 14. Кръстев, 7. Шопов, 21 Ангелов, 17. Боруков 

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading