> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Българин ще свири световна квалификация


58 0

Международният ни съдия Волен Чинков получи наряд за групова фаза на световната квалификация по футбол Катар 2022. Българинът ще бъде главен съдия на двубоя Андора – Албания от група I. Двубоят е на 25 март (четвъртък) от 21.45 ч. българско време на стадион Естади Комунал д‘Андора ла Вела. Помощници на Чинков ще бъдат Дениз Соколов и Петър Джугански. За 4-ти съдия е назначен Драгомир Драганов. Съдийски наблюдател е датската съдийска легенда Бо Ларсен. Делегат на двубоя е Жерон Руст от Холандия.

Назначението на Волен Чинков от ФИФА е поредно доказателство за възходящата линия, по която се развива българското съдийство. С въвеждането на ВАР технологията по родните терени, се очаква ФИФА и УЕФА да гласува още по-сериозно доверие на българските международни съдии”, твърдят от БФС.

Чинков е близък до вицепрезидента в оставка на футболната ни централа Атанас Фурнаджиев. Реферът е специалист по маркетинг и комуникации, а преди години работеше във фирмата “Форд Мото-Пфое”, чийто управител е именно Фурнаджиев.

Снимка: БФС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading