> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Петима българи в понеделник в Токио


0
0
30

Петима българи в два спорта ще вземат участие в понеделнишкия ден от 32-те Летни олимпийски игри в Токио.
Първи на старт ще застанат Инна Евтимова и Ивет Лалова-Колио, които ще участват в сериите на 200 метра спринт в леката атлетика. Евтимова ще вземе участие в третата серия, която е начален час от 4:46 българско време, а Ивет в петата, която е от 5:02 часа.

Утре започва и българското участие в турнира по борба, който стартира днес. На тепиха в понеделник ще излязат трима родни представители Айк Мнацаканян (до 77 килограма класически стил), Кирил Милов (до 97 килограма класически стил) и Мими Христова (до 68 килограма).

Първи от тях в борбата ще се включи Айк Мнацаканян, който се очаква около 6:00 часа за среща от осминафиналите срещу Бозо Старчевич от Хърватия. Около 6:45 очакваме и Кирил Милов, който отново в осминафинал ще срещне Ченк Илдем от Турция. Приблизително в 7:00 часа на тепиха трябва да излезе и първата ни представителка в женската борба Мими Христова, която ще се изправи срещу Меерим Жуманазарова от Киргизстан.

При успех тримата ще продължат към четвъртфиналите, които започват в 7:30 часа. В тях евентуално Мнацаканян ще играе от 7:45, Милов от 8:00, а Христова от 8:15. В 12:15 са полуфиналите в съответните категории, като първо са тези на Мнацакяна, след това Милов и накрая на Христова.

ЛЕКА АТЛЕТИКА:

4:46 часа – Инна Евтимова, серия на 200 метра спринт*

5:02 часа – Ивет Лалова-Колио, серия на 200 метра спринт*

*Трите най-добри във всяка от седемте серии + трите най-добри губещи продължават към полуфиналите във вторник.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x