> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Чупливият Еден Азар е под въпрос за Евро 2020


82 0

Еден Азар вече е под въпрос за Евро 2020. Чупливият белгиец получи нова контузия и ще се подложи на операция. Възстановяването на играча на Реал Мадрид ще отнеме около 4 месеца, което означава, че той ще е напълно готов за игра именно дни след края на шампионата, започващ на 11 юни.

За неприятната вест съобщава вестник “Марка”, който твърди, че проблемът е доста по-сериозен и дълготраен. Заради болките Азар изваден от състава за мача от Шампионската лига с Аталанта. Първоначално се твърдеше, че Азар няма да играе няколко седмици. Офанзивният футболист страда от болки в левия си глезен от доста време, а именно те водят и до промени в движението, което пък е причина за непрекъснатите мускулни травми. Именно тези проблеми трябва да бъдат решени от операцията и надеждите са, че след това Азар ще може да се завърне към най-доброто от себе си.

От привличането си през лятото на 2019 година Азар е записал едва 36 от възможни 88 мача или около 41% от срещите на “Кралския клуб”. В събота Азар изигра първите си 15 минути от края на януари. Той се появи на терена в мача срещу Елче, но вече отново е в лазарета.

Азар претърпя операция в Далас през март 2020 година, след като получи контузия на 26 ноември 2019 г. в мача от Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен. Медицинските лица на Реал опитаха първоначално консервативно лечение, което не даде желания резултат. Сега целта на операцията ще бъде да премахната или коригирана плаката, поставена на глезена му и това изглежда е основният проблем. Това е десетата контузия, която Азар получава, откакто премина на “Сантяго Бернабеу”.

Снимка: facebook.com

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading