> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Организация в Арсенал, за да запазят мениджъра Артета


37 0

Бившият полузащитник на Арсенал Фреди Люнгберг заяви, че се надява мениджърът на Арсенал Микел Артета да запази поста си, след като отборът отпадна на полуфиналите в Лига Европа от Виляреал.
Тимът отстъпи на испанците с 1:2 в общия резултат от двете срещи след нулево равенство в реванша на „Емиратс“. Клубът е на девета позиция във Висшата лига и може да пропусне европейските клубни турнири за първи път от 25 години насам. Запитан относно това дали Артета все още има подкрепата на привържениците, Люнгберг сподели за BT Sport:
Няма фенове тук, така че е трудно да се каже. Надявам се да я има. Не съм тук, за да казвам, че мениджърите трябва да останат или да си тръгнат. Вижте, той е млад наставник и се надявам да остане. Но, разбира се, това не е достатъчно добро за Арсенал и зависи от собствениците и други хора в клуба“, започна той.

Шведът, който застана временно начело през 2019, след като настоящият мениджър на Виляреал Унай Емери бе уволнен и за кратко бе асистент на Артета, сподели, че не разбира как клубът е отпаднал от турнира. „В лек шок съм…мислех, че Арсенал със сигурност ще се класира за финала“, добави Люнгберг.

Снимка: Фейсбук