> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Масови арести заради расизъм в Англия


0
0
277

Полицията извърши масови арести заради расизъм в Англия. Зад решетките попаднаха общо осем души заради разследване, свързано с обиди на расистка основа срещу играч на Тотнъм, чието име се пази в тайна.
Мъжете са задържани от полицията “по подозрение за използване на думи или поведение посредством писмени материали, целящи да създадат расова омраза”. Още четирима души също са заподозрени по случая.

Става дума за случка, която се е разиграла онлайн по време на загубата на “шпорите” от Манчестър Юнайтед с 1:3 на 11 април. Всички постове са били в социалната мрежа туитър, а полицията ги категоризира като “вулгарни и крайно неприемливи”.
От лондонския клуб аплодираха действията. Арестите са били както в Англия, така и в Уелс.

Манчестър Юнайтед вече забрани на шестима свои фенове да посещават мачовете на клуба именно заради онлайн обиди, а Челси наложи санкция за 10 години на привърженик, който е обиждал на антисемитска основа.

“Тези арести показват отдадеността на полицията към прекъсване на онлайн насилието и се надяваме, че така отправяме съобщение към всички, които правят подобни неща в интернет”, гласи позицията на Тони Бърнет, шеф на организацията Kick It Out, която се бори срещу расизма във футбола.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments