> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стърлинг проговори за дузпата срещу Дания


0
0
55

Рахийм Стърлинг най-накрая коментира темата, която превзе феновете по света. Става въпрос за дузпата, с която Англия стигна до успех срещу Дания в полуфинала на Евро 2020.

Халфът на Манчестър Сити спечели наказателния удар, промъквайки се между двама играчи на съперника, като изглеждаше, че контакт между тях почти няма.

“Влязох в наказателното поле много бързо, техният футболист протегна крак и ме препъна. На такава скорост, няма как неговият крак да не ме събори. Нарушение за мен има, то е очевидно и съдията беше прав”, каза Стърлинг.

Един друг казус също се обсъжда около ситуацията – втора топка на терена се е търкулнала секунда преди пробива на Стърлинг отдясно, довел до дузпата. Тя е на игрището и в момента, в който се извършва нарушението.
Датчаните протестираха и за това, но се оказва, че тук вече говорим изцяло за интерпретация от страна на рефера.
Нидерландският рефер Дани Макели прецени, че топката край аутлинията не е е била по никакъв начин в състояние да влияе на играчи или на самите действия на атакуващия отбор.
Макели е полицай си и известен като един от най-стриктните рефери, понякога дори буквално следващ правилата.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x