> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Акционери в Левски искат отчетност от Наско Сираков


0
0
1290

Акционери в Левски искат отчетност от Наско Сираков. Става въпрос за тръст “Синя България”, който притежава 10% от клуба. Организираните привърженици желаят да получат информация за събраните средства около задълженията към НАП. Феновете пишат, че на 20 юни са изпратили и писмо до изпълнителния директор Даниел Боримиров, който обаче мълчи по темата.

“Както всички от вас вероятно си спомнят, новото ръководство на Левски заяви, че приоритет в работата му ще бъде изплащането на задълженията на Клуба към НАП.
В тази връзка неотдавна бе обявено и „най-мекото и най-доброто споразумение към дадения момент“ (по думите на В. Димитров), изразяващо се в запор на сметките на клуба и задължението 30% от всички разходи да се превеждат по изпълнителното дело.
Бе стартирана и нова кампания за дарения, за първи път лично подкрепена от мажоритарния собственик. Впоследствие се стигна и до увеличаване на капитала на дружеството с изричната заявка, че всички постъпили средства ще бъдат използвани за същата цел.

За съжаление, Клубът пази пълно мълчание по темата за погасяване на задълженията. Всяка логика сочи, че при призив за дарителство следва да бъде предоставена поне елементарна отчетност. Такава в случая напълно липсва.
Нито един от дарителите няма представа по какъв начин кампанията е повлияла върху задълженията на „Левски“ към НАП, тъй като до момента няма представен нито един документ за погасената част от главницата, оставащото задължение, лихвите по него и т.н.
Все по-осезаемо се насажда усещането, че от привържениците се очаква единствено да бъдат таксувани за привилегията да бъдат левскари. За това свидетелства и необяснимото увеличение на цените на абонаментните карти с 30%.

Тъй като считаме, че целокупната левскарска общност, призована и доказала се за пореден път като основен източник на приходи, има право да получи тази информация и да бъде запозната с това как са разходвани нейните пари и какви са бъдещите плановете на ръководството, на 20 юни изпратихме писмо до изпълнителния директор на клуба и до мажоритарния собственик и председател на Надзорния съвет, в което призовахме тази информация да бъде изнесена публично и да бъде подкрепена със съответните документи. До този момент (25.06.2023), нямаме отговор от страна на клуба по този въпрос.

В тази връзка, ние отново, този път публично, апелираме към ръководството да предостави на феновете подробна документация за събраните по различните канали средства, изплатената част от задълженията към НАП, оставащата сума, както и да представи на синята общност своя план за погасяването на тези задължения и издръжката на клуба занапред.

Отново подчертаваме, че предвид липсата на доверие към ръководството на клуба и пълната липса на каквато и да е информация, с решение на УС на тръст „Синя България“ всички постъпващи средства от активната DMS кампания ще продължават да се изплащат своевременно към клуба, но не по оперативната му банкова сметка, а по обявената за целеви дарения към НАП.
Също така призоваваме ръководството на клуба, в знак на потвърждение на заявените от него приоритети, да използва за същите цели и приходите от продажба на абонаментни и членски карти, VIP ложи, боксове и входни билети.
Тъй като нееднократно бе заявявано, че издръжката на представителния отбор е осигурена от генералния спонсор, то очевидно това би бил най-прекият път към погасяване на задълженията към държавната хазна”, обявиха от тръста.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx