> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Швейцария всъщност сложи край на 67-годишното проклятие


1
0
55

Швейцария всъщност сложи край на 67-годишното проклятие с успеха над Франция и достигането до четвъртфиналите на Евро 2020. Момчетата на селекционера Владимир Петкович прескочиха 1/8-финалите на голямо първенство за първи път от 1954 година, след като преди това се провалиха пет пъти в това намерение.
Сега те надвиха световния шампион след 3:3 в редовното време и 5:4 при дузпите.
“Ян Зомер ни класира на 1/4-финал. Mon Dieu! Швейцария изхвърли световния шампион и сложи край на 67-годишното проклятие. Зомер спря удар на 160-милионния Мбапе. Пътуването продължава. Испания ни чака в Санкт Петербург. Каква луда вечер в Букурещ”, написа тиражният “Блик”.

“Много се гордея с играта на своя отбор. Сега ще отпразнуваме успеха, макар и да нямаме много време за това. Понесохме много критики, но успяхме да реагираме. Ще се опитаме да забравим този мач и стартираме подготовката си за четвъртфинала”, каза Петкович.

“Какъв мач! Каква футболна вечер! Получихме шанс най-накрая да прескочим осминафиналите и го сграбчихме. Невероятно е! Играхме със сърце и аз се гордея с този отбор. Вярвахме до последно и дори тогава, когато изоставахме с два гола срещу световните шампиони. Ние играем винаги до последната минута и никога не се предаваме”, заяви героят Зомер.

Снимка: Фейсбук

Споделете
1
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x