> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Швеция се отказа да вика заместници на Кулушевски и Сванберг


0
0
55

Швеция няма да вика резерви и ще запази Деян Кулушевски и Матиас Сванберг независимо от факта, че двамата дадоха положителни проби за коронавирус, съобщи Шведската футболна асоциация.
Окончателният състав бе оповестен няколко часа преди дебюта на „тре крунур“ на Евро 2020 срещу Испания. „Страхотно е, че Матиас и Деян се чувстват добре и могат да се върнат в групата. Това означава, че нито един от футболистите от „резервния балон“ няма да се присъедини към състава“, сподели селекционерът Яне Андерсон в изявление, публикувано от Шведската ФА. Според правилника на турнира, тимът има време до първия си двубой да замества свободно играчи в случай, че са „сериозно контузени или болни“, като потвърдени случаи на COVID-19 или контактни на заразено лице се включват в този списък.

Миналата седмица бе обявено, че Кулушевски и Сванберг няма да играят в откриващия двубой, след като тестваха положително за вируса. „Уверени сме, че момчетата ще дойдат в състава веднага щом получат „зелена светлина“, че не са инфектирани“, каза лекарят на отбора Андерс Валентин в съобщението. Изчаквайки финално решение относно това кой ще попадне в окончателния състав за Европейското първенство, Швеция повика шестима резервни футболисти, които бяха поставени под изолация. Шестимата резерви включваха нападателя Исак Кизе Телин, вратаря Якоб Рине, крилото Йеспер Карлсон и защитниците Матиас Йохансон, Никлас Хулт и Йоаким Нилсон.

Първият мач на Швеция на Евро 2020 в група Е ще бъде срещу Испания, който изпита подобни проблеми, когато капитанът им Серхио Бускетс тества положително и бе поставен под карантина по-рано този месец. Двубоят ще стартира в Севиля в понеделник вечер от 22:00 часа българско време. След това шведите се изправят срещу Словакия в петък и срещу Полша на 23 юни.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments