> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Четири българки на “Уимбълдън”


0
0
52

Четири български тенисистки ще се включат в квалификациите за третия за годината турнир от Големия шлем. Мачовете в основната схема на “Уимбълдън” започват на 28 юни, но пресявките стартират в понеделник, 21 юни. Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова ще играят в тях, за да търсят място в основната схема.

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов също се надява да може да участва в квалификациите за третия турнир от Големия шлем. Пловдивчанинът се отказа заради травма в чалънджъра в Алмати, но прегледите в София са показали, че контузията е мускулна и няма да му пречи да играе. Мико записа дебюта си в Големия шлем на Ролан Гарос, където взе сет срещу Уго Делиен, но в крайна сметка отпадна.

А наградният фонд на “Уимбълдън” ще бъде малко над 35 милиона лири и с 5,2% по-малък от 2019 г., когато турнирът по тенис от Големия шлем бе проведен за последно. Най-голям удар ще получат победителите на сингъл, които ще приберат по 1.7 милиона лири или с по 650 хиляди по-малко от преди две години.
“Този сезон е огромно предизвикателство за всички тенисисти и заради това ние искахме да запазим или увеличим наградния фонд за тези, които отпадат в по-ранните кръгове. Само по четирима тенисисти от двете схеми (всички полуфиналисти и съответно финалистите) ще получат по-малки суми, отколкото през 2019″, съобщават организаторите.

Снимка: БФТенис

Споделете
0
0

Comments