> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Черчесов с антирекорд начело на Русия


0
0
66

Станислав Черчесов записа антирекорд начело на националния отбор на Русия. Селекционерът инкасира 20-а загуба в 57 мача под негово ръководство. Това се случи в Копенхаген, където “Сборная” беше разбита от домакина Дания с 1:4. Оказа се ,че при нито един селекционер руснаците не са допускали повече поражения. Гуус Хидинк има 10 загуби (в 39 мача), Олег Романцев – 10 (60), Анатолий Бишовец – 6 (6), Леонид Слуцкий – 5 (13), а Фабио Капело – 5 (33).

Руснаците за втори път допуснаха две разгромни загуби в рамките на един турнир, независимо дали финали на Европейско или Световно първенство. В цялата история на еврофиналите има още два случая на един отбор с две поражение с поне три гола разлика – Дания на Евро 2000 (0:3 срещу Франция и 0:3 срещу Нидерландия) и отново Русия на Евро 2008 (0:3 и 1:4 срещу Испания).

“Имахме план за мача, който донякъде сработи. Все пак, трябва да изгледам запис на двубоя. Но като качество на играта и готовност това беше най-силният ни мач.
Знаехме, че ще ни е много трудно да се противопоставим на Белгия (0:3). Наивно беше да искаме тогава да сме в оптималната си форма. Целта беше да навлизаме в ритъм от мач на мач, което се и получи. Но в самите срещи има отдлелни епизоди, които оказват влияние на резултата. Ние пропуснахме две чисти положения, а датчаните реализираха шансовете си. Трябва внимателно да анализираме случилото се и да вземем правилните решения. Феновете трябва да знаят, че и на нас ни е мъчно. Всеки, който обича отбора, страда, но сме длъжни бързо да се съвземем”, обясни Черчесов.

Снимка: РИА Новости

Споделете
0
0

Comments