> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ясен Петров подмладява националния отбор


Ясен Петров подмладява националния отбор

0
0
367

Ясен Петров има тежка задача в националния отбор. Пловдивският Джанини трябва да подмлади представителния ни тим. Това означава, че Световните квалификации за Катар 2022 вече са отписани. Вицепрезидентът на БФС в оставка Атанас Фурнаджиев обаче призна, че обновяването на тима е най-важната задача. Петров беше представен в петък. Дебютът му ще е срещу Швейцария на 25 март, а три дни по-късно нашите посрещат и Италия.
“Всички застанаха зад кандидатурата на Ясен Петров. Трима от 6-7 се съгласиха на разговори – Петров, Георги Дерменджиев и Георги Донков. След дискусия се обединихме около Петров. Търсим треньор, който да подмлади състава, да даде път на младите, да даде искрица в националния отбор. Сашо Димитров прецени, че за момента е по-добре да води младежкия национален отбор, знаете, че имахме добри резултати. Да спрем със спекулациите, че някой се бърка на националния треньор. Това наистина са спекулации. Никой не се бърка в определянето на състава – няма такова нещо и не е имало. Ясен Петров трябва да изгради нов гръбнак на националния отбор от млади футболисти. Договорът е такъв, за да може новото ръководство да направи промени, ако прецени. Нямаме футболисти в Англия, Испания, Франция. Новият треньор ще прецени кои да покани в отбора, той ще проследи подготовката на клубните отбори и формата на съответните футболисти. Ивелин Попов има какво да даде още на националния отбор”, каза пред БНТ Фурнаджиев.

Впоследствие самият Петров обяви, че е избрал България пред това да се върне в Китай.
Няма смисъл да се избира временно ръководство на БФС за пет месеца. Не е сериозно да се избере ръководство за такъв кратък период. Това е мое лично мнение, не казвам, че ще го отлагаме. На следващия Изпълком една от точките ще бъде новият конгрес. Как трябва да изглежда новият Изпълком? Това зависи от президента. Предполагам, че ще има 4-5 кандидатури за президентския пост, всеки от тях ще дойде със своите екипи”, заяви още Фурнаджиев.
“Костадин Гергинов е принципен човек, на него не може да му се влияе, авторитет е в съдийството. Убеден съм, че той ще внесе нужното спокойствие в българския футбол. Обучението за въвеждането на ВАР системата върви по график, договорите и финансирането са осигурени. Нека не бъдем черногледи за нашия футбол – видяхме успешно представяне на нашите отбори в Лига Европа. Проблемът е в детско-юношеските школи. Там е заровено кучето, както се казва по нашенски”, добави футболният шеф.

Снимка: БГНЕС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx