> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Черни облаци около провеждането на Олимпиадата в Токио


Токио олимпиада

0
0
596

Токио и три съседни префектури поискаха от японското правителство налагането на извънредно положение върху цялата територия на страната, тъй като броят на заразените с КОВИД-19 сериозно нарасна в последните дни. Подобен развой поставя под въпрос провеждането на Олимпийски игри, които трябва да се състоят в японската столица през лятото.

Искането идва само дни, след като премиерът на страната Йошихиде Суга даде обещание Токио 2020 да се проведе през 2021 г. Губернаторът на Токио Юрико Коике обаче е изключително притеснен от рекордния брой заразени в последните дни. Само в събота в японската столица са отчетени 783 нови случая, като от тях 88 директно са били приети в интензивни отделения.

В предишните дни в Токио за първи път от началото на пандемията са били отчетени ежедневно по повече от 1000 случая, а изследванията са показали, че много от тях се дължат на нов и по-бързо разпространяващ се щам. Заради това Япония затвори всичките си граници за чужденци, а за елитните спортисти вече не се прави изключение в тези правила.

Организационният комитет на олимпийските и параолимпийските игри в Токио изрази притеснения, че новият взрив на заразени с коронавирус може да се отрази върху провеждането на Токио 2020. Олимпиадата трябва да се проведе от 23 юли до 8 август, а параолимпийските игри са в периода 24 август – 5 септември.

През миналата година въвеждането на извънредно положение в Япония доведе до отлагането на Олимпиадата с една година. Сега веднага се появиха опасения за подобен сценарии. Със сигурност ограниченията заради новата вълна ще се отрази върху редица олимпийски квалификации, които трябва да се проведат на територията на Страната на изгряващото слънце.

В последните дни японският национален отбор по бадминтон отказа участие в две олимпийски квалификации в Тайланд през този месец, след като световният шампион при мъжете Кенто Момота се оказа заразен с КОВИД-19 и това постави всичките му съотборници под карантина.

След резкия скок в броя на положителните проби за коронавирус в Япония се заговори и за въвеждане на нови мерки при провеждането на Олимпийските игри. Говори се за сериозно ограничение на престоя на спортистите и гостите в страната. Носенето на предпазни маски и спазването на социална дистанция ще бъде задължително и ще има сериозни санкции при неспазването на правилата.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx