> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА отбеляза 40 години от победата над Ливърпул


0
0
292

Ръководството на ЦСКА заедно с част от славните ветерани на клуба отбелязаха годишнината от елиминирането на Ливърпул в турнира Купа на европейските шампиони.

17 март 1982 г ще остане завинаги в историята на ЦСКА и българския футбол. На този ден армейците не само побеждават с 2:0, но и елиминират след продължения действащия европейски шампион Ливърпул. Във велик мач реванш на Националния стадион в София, настоящият наставник на „червените“ Стойчо Младенов екзекутира англичаните с два гола.

Близо 70 000 зрители стават свидетели на невероятния триумф на момчетата на треньора Аспарух Никодимов. Успехът е грандиозен, но не и чак толкова изненадващ, тъй като по това време ЦСКА е страшилище за всичките си съперници на Стария континент и глава пред българите прекланят редица именити грандове. Това е поредната среща, в която те защитават прозвището си „Убиец на шампиони“.

На стилна церемония ръководството на клуба уважи героите от славната победа. Покани бяха изпратени на абсолютно всички от действащите лица в незабравимата мартенска вечер, независимо от клубната им ангажираност към момента. Изпълнителният директор Филип Филипов приветства сърдечно легендите, които бяха поздравени с емоционална реч и от генерал-майор Явор Матеев.

Юбилейната 40 годишнина от успеха събра в музея на “Армията” голмайстора Стойчо Младенов, асистиралите му за двете попадения Методи Томанов и Никола Велков, непробиваемия страж Георги Велинов и всеотдайния халф Александър Александров.

Поради лични ангажименти не можаха да присъстват Пламен Марков и Георги Илиев, както и живеещите в чужбина Цветан Йончев и Марио Вълков. Специални плакети за приноса си заслужено ще бъдат връчени на Радослав Здравков, Спас Джевизов, Ружин Керимов и на наследниците и близките на немалкото червени бойци, които за съжаление вече не са сред нас – Красимир Досев, братята Георги и Динко Димитрови, Красимир Безински, Ангел Калбуров и Альоша Димитров.

Всички присъстващи отдадоха огромно уважение към архитектите на този отбор – наставника Аспарух Никодимов и помощниците му Димитър Пенев и Стоян Йорданов.

Феновете също отбелязаха подобаващо паметната дата с транспарант в сектор „В“ по време на срещата срещу Царско село (0:0), който красноречиво гласеше: “О, нещастен Ливърпул, тежък беше жребият за теб … 40 г. славен европейски ЦСКА!”.

От днес до края на другата седмицата всеки желаещ ще може да разгледа и специалната експозиция посветена на паметния двубой с Ливърпул в “Музея на спортната слава на ЦСКА”, който ще работи всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx