> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА и Левски определят новия носител на купата


0
0
339

ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу друг във финала на турнира за Купата на България. Двубоят е от 17.00 часа на Националния стадион „Васил Левски“, като се очаква съоръжението да бъде запълнено в по-голямата си част от агитките на двата вечни съперника.

Без съмнение воденият от Станимир Стоилов тим влиза в по-добра моментна форма от „армейците“ на Алан Пардю. Мъри възроди започналия в изключително тежко финансово и спортно-техническо състояние отбор на Левски, като го класира за спора за трофея в Националната купа. „Сините“ надвиха българския шампион Лудогорец, и то и в двата мача, за да се добере до сблъсъка за титлата.

Стоилов бе категоричен както на съвместната пресконференция с Пардю, така и на съботния си брифинг, че именно такива финали ще калят младия му отбор. „Нямам проблеми с избора на състав, повече притеснение имам за играта на терена. Съперникът ни има много опит, има цели 12 мача в евротурнирите през този сезон, както и добър мениджър, така че отлични предпоставки за един качествен финал. Естествено, отбор като нашия – притеснен съм, защото тимът е твърде крехък. Още след полуфиналния мач казах, че няма какво повече да искам от финал между Левски и ЦСКА. Битка, която ще кали футболистите – ако ние спечелим, това ще бъде поредна стъпчица напред за нас“, каза Мъри.

От другата страна „червените“ определено отбелязаха регрес в представянето си през пролетния полусезон, след като бяха на две точки зад Лудогорец по време на зимната пауза. След почивката обаче отборът се раздели с клубната легенда Стойчо Младенов, а съставът загуби всякакви шансове да свали Лудогорец от трона на България за 11-а поредна година, като дори загуби наскоро от шампионите с унизителното 0:5 в Разград. Отборът се измъчи до последно и на полуфиналите за Купата със Славия, където трябваше да разчита на героичните изяви на Димитър Евтимов при дузпите и пропуските на „белите“ преди това в редовното време, за да прати действащия носител на трофея в надпреварата на трети финал в последните четири години.

Пардю осъзнава по-силната моментна форма на съперника, която предразполага към слагането на етикета „фаворит“, но знае и че „червените“ са по-опитни от младия състав на „сините“ в такива големи мачове. „Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в добра форма, Левски е в по-добра, но в крайна сметка това е финал, победителят се решава в един мач, страхотна възможност да покажем това, което можем. когато дойдох аз, имаше много проблеми с контузени и наказани футболисти, продължихме във финала за Купата, загубихме после тежко от Лудогорец, но след това си гарантирахме второто място. Напрежението беше до някъде свалено, футболистите знаят залога на този мач и съм сигурен, че ще влязат на 100% в него“, коментира английският специалист.

Мъри ще се изправи срещу ЦСКА за четвърти път този сезон – „сините“ загубиха в първия двубой с 1:2, а след това последваха две нулеви равенства. Напрежението върху тима от победа в сблъсъка е и заради желанието за участие в евротурнирите, което ще бъде гарантирано при успех, но евентуална загуба ще означава, че Левски ще трябва да си осигури място в Европа през първенството. „Сините“ са рекордьори по брой купи с 25, на четири пред „армейците“. За последно обаче отборът триумфира с отличието през 2007, когато надви Литекс с минималното 1:0 след продължения. ЦСКА грабна трофея миналата година с успех над Арда с 1:0. Последният финал в надпреварата между „червени“ и „сини“ бе през 2005 г., когато Левски спечели с 2:1.

Главен съдия на финала ще бъде Никола Попов, а негови помощници ще са Георги Тодоров и Мартин Венев. Четвърти съдия ще бъде Георги Гинчев, а на ВАР-а ще са Ивайло Стоянов и Иво Колев. Резервен асистент съдия е Георги Минев, а съдийски наблюдател – Ичко Лозев.

Вероятни състави:

ЦСКА (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Лам, Кох, Мазику; Юга, Жеферсон; Йомов, Кери, Гарсес; Кайседо
Старши треньор: А. Пардю

ЛЕВСКИ (3-4-2-1): Андреев; Сундберг, Кордоба, Ван дер Каап; Михайлович, Кръстев, Краев, Цунами; Стефанов, Уелтон; Бари
Старши треньор: С. Стоилов

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx