> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Цигуларят Васко Василев с клип за Световната купа в Банско


0
0
292

Васко Василев пропътува пътя от Валенсия до България, въпреки КОВИД-19 ограниченията, за да свири на вълшебната си цигулка по снежните върхове на Пирин! Той винаги е впечатлявал не само с таланта си, но и с любовта си към България и нейните прекрасни кътчета.

Вдъхновението му този път идва от Пирин планина, където прекарва три дни от изгрев слънце до късно през нощта на белоснежните писти. Начинанието си завършва, облечен само с костюм, каращ ски, свирейки на изключително скъпата си цигулка Калкани от 1714 г. „Зима” от “Годишните времена” на Вивалди.

Няма по-безценен спомен от изгрева в Пирин, под връх Тодорка, когато малко след 7 ч. сутринта виждаш как се събужда природата. Усещането е нереално – едновременно приземяващо и космическо. Възможността да стана свидетел на това три поредни сутрини намирам за голям подарък и благодаря на Юлен за поканата да споделя красотата на българската природа чрез музика“, споделя Васко Василев.

Всичко това Маестрото прави с конкретен повод – именно тук този уикенд ще се проведат стартовете за Световната купа по ски в гигантския слалом за мъже, а от 1 до 10 март 2021 г. – и Световното първенство за младежи по ски алпийски дисциплини.

Специално видео, което моментално се превърна в хит в социалните мрежи, бе разпространено точно в 12.00 ч. в петък. То развива нестандартна идея, показвайки красиви, спиращи дъха панорамни кадри от връх Тодорка, Вихрен, Кутело, Стражите, местност „Платото”, „Бъндеришка поляна”, Банско, всички те – озвучени от прекрасна музика.
“Няма да крия, че беше истинско предизвикателство, буквално болезнено и за цигулката и за пръстите ми, но имах усещането за цялост с неописуемата мощ и красота на върховете около себе си”, разказва Васко Василев. А под Тодорка ще участват редица световни шампиони и медалисти.

Музикалният фон и личното му присъствие с цигулка в ръка внасят естетика и стил, като за пореден път можем да покажем с гордост Пирин планина и България и да напомним, че те са предпочитана международна туристическа дестинация и успешен домакин на много празници на зимните спортове.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments