> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Три дузпи срещу Барса, но “каталунците” биха Леванте


0
0
217

Барселона победи драматично с 3:2 като гост Леванте, въпреки че домакините имаха право да изпълнят три дузпи. Хосе Луис Моралес (52) даде аванс за домакините след точно изпълнен наказателен удар, но 4 минути по-късно Роджър Марти пропусна от бялата точка. От това се възползваха каталунците, който обърнаха развоя след попадения на Пиер-Емерик Обамеянг (59) и Педри (63).

Драмата обаче не бе приключила и Гонсало Мелеро изравни в 83-та минута след нова дузпа. Двубоят вървеше към равенство, когато във втората минута на добавеното време Люк Де Йонг донесе трите точки на “каталунците”.

Така тимът на Шави Ернандес продължава да държи под напрежение лидера Реал Мадрид и до края ще се бори за титлата. Каталунците са на второто място в Ла Лига с 60 точки и мач по-малко от Реал, който има 72 т. Леванте остава на предпоследното място в класирането с едва 22 точки от 31 мача.

Леванте започна добре срещата и само след 20 секунди Моралес изскочи на стрелкова позиция, но прати топката в аут. Малко след това и Кампаня опита късмета си, но не затрудни особено Тер Стеген.

Барса отговори с неточен удар на Френки де Йонг, а в 21-та минута Феран Торес пропусна първото по-чисто положение. Нападателят беше изведен зад защитата на домакините, но ударът му бе слаб.

Леванте пропусна най-доброто си положение в 25-та минута, когато Моралес беше изведен сам срещу Тер Стеген. Ел Команданте опита да промуши топката под плонжа на германеца, който блокира удара му, а след това Ерик Гарсия изби топката от голлинията.

Второто полувреме започна добре за каталунците, като в 49-та минута Дембеле намери в наказателното поле Феран, който стреля с глава, но вратарят на домакините отрази.

В ответната атака Леванте получи право на дузпа. Дани Алвеш спря с ръка включване на Сон в наказателното поле и защитникът на домакините се строполи на тревата. Реферът посочи бялата точка, а Моралес с лекота направи 1:0.

Само четири минути по-късно Леванте получи право на втора дузпа след игра с ръка на Ерик Гарсия в наказателното поле. Роджър Марти този път поя отговорността да изпълни, но Тер Стеген хвана ъгъла и изби топката.

Барселона върна много бързо гола и в 59-та минута Пиер-Емерик Обамеянг изравни. Дембеле центрира от дясното крило, а габонецът с глава не остави шансове на защитата на домакините – 1:1.

В игра за каталунците се появиха младоците Педри и Гави, които почти веднага поставиха отпечатъка си в мача. Именно двамата изработиха втория гол на Барса, като Педри получи топката в наказателното поле и със страхотно насочен удар направи 2:1.

В 80-та минута на Шави замени Дани Алвеш с Клеман Лангле, а французинът почти веднага направи трета дузпа за Леванте. В 82-та минута Лангле спъна нападател на гостите в наказателното си поле, а съдията бе на метри от ситуацията и посочи за трети път бялата точка. Гонсало Малеро прати Тер Стеген в обратния ъгъл и направи 2:2.

В следващите минути домакините натиснаха, но в 83-та минута Барса бе близо до трети гол. Гави бе изведен сам срещу Карденас и стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Леванте изби.

Така се стигна до 92-та минута, когато резервата Люк Де Йонг донесе успеха на Барселона. Нидерландецът засече прекрасно центриране на Жорди Алба от лявото крило и с глава насочи топката в близкия ъгъл – 3:2 за Барса. Това бе 4-ти гол на Де Йонг в 6 мача срещу Леванте.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx