> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Томова и Шиникова бият на старта на “Ролан Гарос”


0
0
224

Първата ракета на България Виктория Томова започна с победа участието си в квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис. Томова победи британката Кейти Суон с 6:3, 6:2 за 71 минути. Българката направи седем пробива в двубоя и три пъти загуби подаването си. Тя взе аванс от 5:2 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част поведе с 5:1 и без проблеми затвори мача. В следващия кръг Томова ще срещне рускиня – победителката от мача между Варвара Флинк и Марина Мелникова, който е по-късно днес.

Втората ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова също преодоля първия кръг. Софиянката победи 12-ата поставена Виталия Дяченко от Русия със 7:5, 6:3 след час и половина игра в Париж. Това беше първи успех за националката ни при четвъртото й участие в пресявките на турнира от Големия шлем.

Шиникова започна агресивно и набързо поведе с 5:0 след три пробива. Тя загуби общо три точки в тези игри. След това рускинята влезе в серия и изравни за 5:5. В 11-ия гейм 30-годишната Изабелла отново направи брейк и след това за четвърти път сервираше за спечелване на частта. Тя успя да затвори сета при петата си възможност в един дълъг гейм, в който отрази две точки за пробив.

В следващата част двете си размениха по един брейк в четвъртия и петия гейм, след което Шиникова направи нов пробив за 4:3 и след това отрази точка за рибрейк преди да затвърди. В деветия гейм българката стигна до мачбол и го реализира незабавно срещу намиращата се на повече от 100 места преди нея в ранглистата съперничка.

Изабелла реализира пет пробива, а допусна три. Тя направи два аса и три двойни грешки, докато Дяченко „се отличи“ с 14 двойни при нито една директна точка от сервис.

Във втория кръг на квалификациите Шиникова се изправя срещу Валентини Граматикопулу от Гърция.

Директно в основната схема при мъжете ще участва и ракета №20 в света Григор Димитров.

Снимка: БФТенис

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx