> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Станилия Стаменова се връща във водата


0
0
330

Станилия Стаменова клекна на федерацията по кану-каяк и се връща във водата. 31-годишната софиянка ще гони квота за участие на Олимпиадата в Токио. Така тя ще приеме условията на централата, която й спря парите, защото най-добрата ни в този спорт няма треньор, с който договорът да бъде подписан.
“Мястото ми е във водата, не искам да водя борби”, обяви на пресконференция световната и европейска шампионка на 200 м кану. “Проблемът е във финансовите условия, които федерацията им предлага. Единственото, което желая, е да имам необходимите условия, за да продължа с тренировъчния си процес. Бих искала да дам пример с треньорите на Петър Мерков и Ваня Гешева. Има по-голям шанс да умра от глад, отколкото да се удавя. Надявам се, че в края на месец май, ще мога да зарадвам абсолютно всички с една квота. Имам много неща, които мога да подобря в технически план. На селекцията ноември месец за национален отбор дадох лични постижения на 1000 и 2000 м при твърдение, че не съм тренирала, това означава, че все още мога да се развивам. Дори и да ме уволнят, ще продължа да го правя. Аз съм с Ева Пашева, лицензиран треньор, който е специалист по кану-каяк. Когато имаш треньорска квалификация, не си специалист само по кану или по каяк, ставаш специалист в самия спорт. Желанието ми е да работя с нея в следващите месеци.

Федерацията предлагат едни 700 лв без осигуровки и трудов стаж. Аз съм се опитвала да водя многократен диалог с тях. Обявих им, че от следващия сезон желая да ми бъде закупена лодка, която отговаря на килограмите ми и подходяща лодка с ниски бордове, и е използвана от моите конкурентки.

Използвам лодка, която е модел от 2009 г. На предолимпийската седмица в Токио пробвах такъв модел, който е много устойчив. Такава лодка съществува в клуб Тракия, те казаха, че ще ми я предоставят да я пробвам. В деня, който си подадох молба да сменя клуба, хангарът беше заключен. Предстоят срещи с министерството на спорта, надявам се на помощ от тяхна страна, този конфликт да бъде потушен и спокойно да продължим работата си. Разбира се, ако не бях оптимист, няма да съм тук и да продължавам да се боря. Защо трябва да се боря с хора, които трябва да помагат. Получава се патова ситуация.
Конкурентките ми имат огромен екип, тренират през зимните месеци в Маями, в Португалия, в Анталия. Последната световна шампионка е в Хавай в момента, аз с тези хора трябва да изляза и да съм конкурентоспособна. Наистина не е много професионално”, допълни Стаменова.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx