> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Специалисти скочиха срещу промените в Закона за хазарта


0
0
518

Специалисти в областта скочиха срещу промените в Закона за хазарта. Става въпрос за издаването на лицензи на чуждестранни компании, които искат да пробият на българския пазар. За тази цел те трябва да получат лиценз от новия регулаторен орган – НАП. Агенция иззе дейностите на Държавната комисия по хазарта, която беше закрита, миналата година около скандалите с Васил Божков.

Също така стана ясно, че Sportingwin (“Спортингуин”) е първият, който кандидатства за лиценз за спортни залагания пред НАП. Това разкри Марк Чакраварти, който е член на борда на директорите на компанията.
“Българският пазар за онлайн залагания е доста ограничен откъм предлагане, като в момента само два чуждестранни сайта имат лиценз. Ние виждаме потенциал тук именно поради отсъствието на повечето европейски оператори. Като бранд от “Спортингбет груп” сме убедени, че ще бъдем запознати на пазара от самото начало.
Знаем, че бившата Комисия по хазарта не е допускала чуждестранни оператори до пазара. Убедени сме, че това няма да е така при новия регулатор НАП, въпреки че вече има индикация за изкуствено забавяне на новата процедура по вземане на лиценз. Но като цяло нямаме притеснение, тъй като нашата платформа е била лицензирана и вече е работила със системата на НАП през изминали години.

Видимо е, че регулацията на онлайн хазарта в България има нужда от промяна. До този момента конкуренцията е била изкуствено ограничена, от което страда крайният потребител. При по-голямо разнообразие на тази услуга качеството ще се увеличи, съответно и приходите от такси за бюджета ще нараснат. Смятам, че прехвърлянето на регулаторните функции в ръцете на НАП ще е полезно за всички страни.

По всичко личи, че промените в Закона за хазарта са направени набързо и са допуснати двусмислия и конфликти между нормите. Давам пример – законът приема международно сертифициран софтуер, но отново възлага на Института по метрология одобряването му и вписването в нарочен списък. Най-голямата промяна в закона се състои в промяна на компетентния орган по регистрация и последващ контрол. В предходната си редакция съществуваше специализиран орган – Комисия по хазарта, която беше закрита и пълномощията й се прехвърлиха на изпълнителния директор на НАП (б.р. Галя Димитрова). По този начин функциите преминаха от колективен към едноличен орган, като допълнителна регламентация относно структурата и дейността на НАП все още липсва. Ето оттук идва забавянето, но нашите юристи виждат напредък в предвиденото в най-скоро време обществено обсъждане.

В България законът позволява необходимите инвестиции за започване на дейността от 1 млн. евро да са направени в друга страна на територията на ЕС. На теория за нас не е необходимо да инвестираме огромни средства за създаване на оперативен офис в България. Но ние знаем, че, за да сме максимално конкурентни, трябва да имаме вътрешен отдел за обслужване на клиенти, локализиран тук, за който сме предвидили мултимилионна инвестиция в следващите няколко години. Вече сме направили първите стъпки в тази насока, като сме назначили мениджър за развитие на дейността на местно ниво”, обяви пред sportingwin.com Марк Чакраварти.

Снимка: europeangaming.eu

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx