> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Соколов е измежду стоте най-доби волейболисти в света


0
0
436

Цветан Соколов попадна в топ 100 в авторитетната класация на Международната федерация по волейбол (FIVB) за най-влиятелните волейболисти през последното десетилетие. Капитанът на националния отбор на България по волейбол за мъже се утвърди не само като голямата звезда и лидер на “лъвовете”, но и като един от най-успешните волейболисти, които постигнаха много на клубно ниво.
“Последните 10 години във волейбола бяха нещо неописуемо за мен. Волейболът ме изгради като човек и като спортист. Научи ме как да се боря и да преследвам целите си. Научи ме да се боря за всяка топка и за всичко, което искам да постигна. През годините изпитах много положителни емоции във волейбола, сбъднах много от мечтите си, но също така се надявам повече от тях да се сбъднат в бъдеще. Както всички спортисти, най-голямата ми мечта е да спечеля олимпийската титла и се надявам да се случи един ден”, обяви пред Volleyball World дупничанинът.
Тoй участва на Игрите в Лондон, където Българи завърши на 4-то място, но националите ни не можаха да се класират на следващите две Олимпиади. На Игрите в Париж 2024 диагоналът ще е на почти 35 години.

Цецо е роден в последния ден на 1989 година. Соколов получи първата си повиквателна за националния отбор на България за мъже едва на 15 години. На 19 години Соколов бе част от отбора на България, който спечели бронз на Европейското първенство по волейбол в Турция през 2009 година. Най-големият успех на Соколов с държавния тим бе през 2012 година, когато България достигна до полуфиналите на Олимпийските игри в Лондон. Цветан стана най-резултатен с 22 точки на 1/4-финала при победата над Германия.

“Никога няма да забравя победата над Германия на Игрите в Лондон, с която се класирахме за полуфиналите. Това беше незабравим мач за мен. Първите ми Олимпийски игри бяха невероятно преживяване, което искрено се надявам да преживея отново”, допълни Цецо.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments