> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Седма световна титла за Рони О’Съливан в снукъра


0
0
296

Рони О’Съливан спечели титлата на Световния шампионат по снукър в “Крусибъл” в Шефийлд и със седмия си трофей изравни рекордьора Стивън Хендри (Шотландия). 46-годишният англичанин победи на финала сънародника си Джъд Тръмп с 18:13 фрейма и стана най-възрастния световен шампион в историята, изпреварвайки бившия си треньор Рей Риърдън (Уелс), който заслужи последната си шеста титла на 45-годишна възраст. Известният с прякора “Ракетата” състезател спечели първия си трофей в “Крусибъл” през 2001 година. С триумфа си Рони вече притежава всички значими рекорди в снукъра и бетонира присъствието си на върха на пирамидата. Той вече има по 7 триумфа в турнирите от “Тройната корона” – Световното първенство, Шампионата на Обединеното кралство и “Мастърс”, като с 21 титли от “Големия шлем” увеличава аванса си по този показател спрямо Хендри, който е с 18, а Стив Дейвис – с 15.

“Опитах се да бъда максимално спокоен. Постигнах може би най-добрия си резултат срещу играч от калибъра на Джъд. Никога не съм се влияел от рекордите. Когато ги направиш, е приятно, но не съм се стремял към тях, защото не съм се представял добре, когато съм бил обременен. Просто се опитвах да се наслаждавам на играта”, каза О’Съливан, който е номер 1 в световната ранглиста.

32-годишния Тръмп, световен шампион през 2019 година, за втори път загуби финал след дебюта си в мач за титлата през 2011 година.
“За мен беше удоволствие и чест да деля масата с него. Рони е най-великият за всички времена. Той постигна нещо изключително и продължава да става все по-добър. Неговата решителност и отдаденост е видна за всички. Рони беше най-добрият в това първенство и то с разлика. Радвам се, че успях поне малко да го затрудня и да направя мача по-интересен”, заяви Тръмп.
О’Съливан започна силно финала и поведе с 5:1, но ключова се оказа серията от пет поредни фрейма, с която той дръпна с 10:4 и до края контролираше мача.

Снимка: Гардиън

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx