> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ПФЛ се върна в Асоциацията на Европейските лиги


0
0
160

Българската професионална футболна лига (БПФЛ) официално се завърна в семейството на Европейските футболни лиги. Това се случи на Общото събрание на Асоциацията на европейските лиги, което одобри кандидатурите на България, Албания и Малта като членове на лига в развитие.
По този начин Асоциацията вече включва 40 члена от 34 европейски държави.

Общото събрание се проведе в Порто, Португалия, с домакинство на Португалската футболна лига, а БПФЛ бе представлявана от новия й президент Атанас Караиванов и членът на УС Добрин Гьонов. Последният е изпълнителен директор на ЦСКА 1948.

По време на събранието лигите потвърдиха важността на сътрудничеството с УЕФА с цел подобряване системата за разпределение на приходите от европейските клубни турнири за предстоящия цикъл 2024/2027. То е базирано на новите формати на турнирите, разширен календар и увеличение на приходите генерирани от европейските клубни турнири (до 5 милиарда евро на сезон). От Асоциацията на европейските лиги призовават за по-справедлив механизъм за разпределение на приходите, който може да бъде от полза за всички професионални футболни клубове в Европа, а не само онези, които играят редовно в европейските клубни турнирите.

Общото събрание одобри отпускането на 2,3 млн. евро в подкрепа на украинската Висша лига, като средствата ще бъдат инструмент за украинската лига да успее да завърши текущото вътрешно първенство.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx