> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Прогноза за финала в Лига Европа между Айтрахт и Рейнджърс


0
0
281

Айнтрахт Франкфурт и Рейнджърс ще си оспорват трофея от Лига Европа. Сблъсъкът между германци и шотландци е днес от 22.00 часа българско време на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля.

И двата отбора върнаха годините назад, като ще се изправят в един от „ретро финалите“ в надпреварата. Айнтрахт си заслужи правото да е на един мач от купата, след като елиминира последователно по впечатляващ начин два от топ фаворитите за титлата в лицето на Барселона и Уест Хем.

На „Камп Ноу“ около 30 000 верни привърженици на Франкфурт изпаднаха в екстаз след успеха с 3:2 на реванша между двата състава. Впоследствие и Уест Хем преклони глава пред Оливер Гласнер и компания, за да се стигне до мача за трофея с Рейнджърс.

Шотландският гранд имаше не по-лек път от съперника, като първо започна с отстраняването на Борусия Дортмунд в елиминационните плейофи на съревнованието. Тимът на Джовани ван Бронкхорст показа характер при преодоляването на последните си два опонента в лицето на португалския Брага и германския РБ Лайпциг, след като изоставаше с по 0:1 след първите срещи с тях.

След като бе детрониран във вътрешния шампион от вечния съперник Селтик, грандът от Глазгоу има шанс да се реваншира на своите фенове с триумф в Лига Европа.

Рейнджърс има един финал в надпреварата от 2008 година, когато отстъпи на руския Зенит Санкт Петербург. Шотландците имат във витрината си един трофей от евротурнирите – Купата на носителите на национални купи през сезон 1971/72, когато побеждават във финала Динамо Москва. Отборът е финалист и за Суперкупата на УЕФА през 1972, когато губи и двата си мача с Аякс.

За разлика от тях, Айнтрахт Франкфурт е печелил Лига Европа (тогава Купа на УЕФА) през 1980, когато се справя с Борусия Мьонхенгладбах. Тимът губи първия мач с 2:3, но триумфира с минималното 1:0 в реванша, а повечето отбелязани голове на чужд терен носят и купата на Франкфурт.

Съставът е носител на трофея и на вече несъществуващия турнир Интертото Къп от 1967 (победа над чешкия Интернасионал Братислава), а през сезон 1959-60 отстъпва на Реал Мадрид в зрелищен финал на Шампионска лига с 3:7.

За немците няма да играят контузените Даянт Рамай и Мартин Хинтерегер, но това няма да се отрази, защото тимът на Оливър Гласнер принципно се представя силно в Европа.

За шотландците срещата пропускат Янис Хари, Алфредо Морелос и ФИлип Еландер, които са контузени, а под въпрос са Раян Джак и Кемар Рууф. Най-много ще се разчита на Аарън Рамзи, който има голям опит в напечени мачове.

Рефер на финала в Лига Европа сезон 2021/22 ще бъде словенският арбитър Славко Винчич. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Томаш Кланчник и Андраш Ковачич. Четвърти съдия ще бъде сърбинът Сърджан Йованович. За ВАР-а ще отговаря нидерландецът Паулус ван Бокел, като ще му помагат още словенецът Юре Прапротник, и испанците Алехандро Ернандес Ернандес и Роберто Диас Перес дел Паломар.

С оглед на представянето и на двата тима пролетта, смятам, че Айнтрахт ще вдигне купата– коефициентът е повече от добър. Другата опция е и в двете врати да падне поне по гол.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx