> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Прогноза за мача Севиля – Барселона (печеливша)


0
0
458

Севиля приема Барселона в сряда от 22.00 часа на своя стадион “Рамон Санчес Писхуан” в първи полуфинален мач за Купата на Краля. За каталунците това е второ гостуване в столицата на Андалусия, след като победи само преди няколко дни Бетис с 3:2 на неговия стадион.

Барселона е най-успешният отбор в тази надпревара като има цели 30 купи, със 7 пред втория по брой отличия Атлетик Билбао и цели 11 пред вечния враг Реал Мадрид. Севиля имат само 5 купи на Испания, което е с една по-малко от спечелените от тях 6 в Лига Европа! Последният им триумф беше през 2010 година, когато победиха на финала Атлетико Мадрид с 2:0. От своя страна последната купа за Барселона е доста по-скоро, през 2018 година, когато на финала разгромяват именно сегашния си съперник с 5:0 с голове на Луис Суарес (2), Лео Меси, Андрес Иниеста и Филипе Коутиньо. От всички тях в този мач участие ще вземе само аржентинецът, но тук трябва да отбележим, че това е любимият съперник за Лионел Меси. Той е вкарал цели 37 гола в 38 мача срещу Севиля като се е разписал и в последния случай, когато двата тима се срещнаха за купата през 2019 година. Тогава Барса печели втория мач от четвъртфинала с андалусийци с 6:1, заличавайки преднина от два чисти гола в първия двубой (общ резултат 6:3).

След този кошмарен резултат двата отбора са се срещали още 4 пъти за първенство – 2:4 и 0:4 за Барса през 2019 г. и две равенства 0:0 и 1:1 през 2020 г.
Въпреки тези несгоди през последните години севилци няма да развеят просто така бялото знаме още повече, след като тази година представянето на двата тима на домашна сцена е равностойно. Барселона заема второто място в Ла Лига с 43 точки, а Севиля е на четвърта позиция само на точка зад тях. Това е само доказателство, че силите са доста по-изравнени в сравнение с предишни години, когато Блаугранас мачкаше всичко наред. Сега ситуацията е малко по-различна и определено покрай скандалите около договора на Лионел Меси и евентуален фалит на тима, в Барселона не се чувстват спокойни за своето бъдеще.

За Барса към дълго отсъстващите поради контузии Жерар Пике, Фелипе Коутиньо и Ансу Фати се присъедини и Сержи Роберто, а под въпрос е централният бранител Роналд Араухо.
Големия липсващ в състава на домакините е контузеният нападател Лукас Окампос, но андалусийци имат достойни заместници в лицето на страхотно представящия се този сезон марокански стрелец Юсеф Ен Несери, опитният холандец Люк де Йонг и бившата надежда на Барселона Мунир Ел Хадади. Друг бивш футболист на каталунците Иван Ракитич е основния мотор на Севиля тази година и познава добре играта на своите доскорошни съотборници.

По мое мнение и след така изложените факти е време за едно солидно представяне на Севиля и затова предлагам залог за над 1,5 в мача за тях, като по-смелите могат да пробват и три или повече гола за домакините в тази среща, където коефициентите са още по-високи.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments