> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Прогноза за мача Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед


0
0
218

 Манчестър Сити приема градският си съперник Манчестър Юнайтед в неделя от 18.30 часа в мач от английската Висша лига. “Гражданите” са в безпрецедентна серия от 21-а поредни победи във всички турнири и нямат поражение вече в 28 срещи, с което изравниха клубния си рекорд от 2017 година. Победният марш на Сити им донесе комфортна преднина и те уверено крачат към това да си върнат титлата в Англия, след като я отстъпиха на Ливърпул миналата кампания. Небесно сините водят с цели 14 точки пред градският си съперник, които са втори във временното класиране и изглежда няма какво да ги спре до края.

 Нещо повече, Манчестър Сити се е устремил към спечелването и на трите купи на домашна сцена и е съвсем близо до тази цел. Отборът е на финал за Купата на Лигата, където ще мери сили с Тотнъм и в същото време се класира на четвъртфиналите за ФА Къп, където ще гостува на Евертън в опит да премине напред в турнира. Всичко това добавено към факта, че Сити са фаворит и за спечелването на Шампионска лига, където са с единия крак на четвъртфиналите след победата като гост на Мьонхенгладбах с 2:0, прави сезона дотук повече от специален за Пеп Гуардиола и момчетата му. Последният английски тим постигнал требъл от спечелването на Висша лига, ФА Къп и Шампионска лига е именно съперникът им в предстоящата среща. “Червените дяволи” сториха това през сезон 1998-99, когато под ръководството на Алекс Фъргюсън отборът нямаше конкуренция у дома и се пребори по инфарктен начин с Байерн Мюнхен за спечелването и на Шампионска лига.

 Сега “Гражданите” имат възможността не само да повторят постижението на Юнайтед и сър Алекс, но да прибавят и Купата на Лигата като четвърти трофей.

 Въпреки, че сезонът на Юнайтед не е толкова впечатляващ като на техните съграждани, до тук той може да се определи по-скоро за успешен. Отборът се намира на второ място във Висша лига и преди победната серия на Сити на моменти даже водеше в класирането. Въпреки, че най-вероятно няма да може да се пребори за нещо повече този сезон, тази позиция на “Червените дяволи” им гарантира участие в Шампионска лига догодина. Именно разочароващото отпадане още в групите на най-комерсиалния турнир след загуба от РБ Лайпциг в последния кръг с 2:3 бе единственото голямо разочарование за Юнайтед през този сезон. Това обаче ги изпрати в турнира на Лига Европа, където след безпроблемното преодоляване на Реал Сосиедад с общ резултат 4:0, отборът вече е на осминафинал, където го очаква италианския гранд Милан. Въпреки трудният тест, който им предстои срещу росонерите, “Червените дяволи” са основен фаворит за краен победител в турнира, което поне на теория им оставя шанс за спечелване на три купи през сезона, след като тимът подобно на Сити също продължава участието си за ФА Къп.

 Историята на съперничествата между двата клуба в изиграните 47 мача на ниво Висша лига дава предимство на Юнайтед. Те са спечелили 23 от срещите, Сити са триумфира 15 пъти, а 9 мача са завършили наравно. През последните 10 години обаче ситуацията е различна и “Гражданите” имат 10 победи, срещу 7 успеха на Юнайтед и 4 равни равни срещи.

 Двата отбора се срещнаха на два пъти през сезона, като двубоят за първенство завърши без победител 0:0, а в началото на годината “Гражданите” спечелиха като гост на Олд Трафорд с 2:0 полуфинала си за Купата на лигата. Головете за Сити мача тогава отбелязаха Джон Стоунс и Фернандиньо.

 И двамата са на разположение на Пеп Гуардиола за предстоящата среща, както и всички други негови футболисти, което не му се беше случвало откакто пое тима. Ротациите на испанеца, с които той дава почивка на определени футболисти в някои мачове, започват да се отплащат и лазарета на отбора е празен към момента.

 За “Червените дяволи” срещата почти сигурно пропускат титулярния страж Давид де Хеа, френският халф Пол Погба и испанеца Хуан Мата, а Антони Марсиал и Дони ван де Беек са под въпрос за мача.

 С оглед на пълният състав, с който разполага Гуардиола и формата на неговите футболисти считам, че те не би трябвало да срещнат особено съпротива от своите съграждани. Моята прогноза е за победа на Сити с поне 2 гола разлика и затова препоръчвам опцията Хендикап -1.5 гола за тях при коефициент 2,25.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments