> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Петима българи ще се бият за титли на купа „Странджа”


0
0
400

Петима наши боксьори ще участват днес в битката за златните медали на 72-то издание на купа „Странджа”. Родното впечатляващо представяне в зала „София” продължи и вчера, като то беляза и три бронзови отличия, спечелени от националите ни.

Станимира Петрова започна серията от победи, след като без затруднения преодоля украинката Юлия Циплакова при 57-килограмовите. Тя стигна до убедителен успех с 5:0 гласа, като получи пълно единодушие от съдиите. Нейна съперничка днес на финала спокойно можеше да е Светлана Каменова. Завърналата се след 4 години пауза националка обаче отстъпи с 2:3 гласа в много сериозен сблъсък с рускинята Карина Тазабекова.

За титла ще боксира и Стойка Кръстева при 51-килограмовите. В равностоен мач тя показа повече аргументи и наложи волята си над американката Вирджиния Фукс след 4:1 съдийски гласа. Двукратната европейска шампионка и носителка на два сребърни медала от световни първенства ще мери сили с Анджелина Лукас (Каз).

При мъжете бронзовият от последното първенство на планетата Радослав Панталеев изигра изключително тежък двубой срещу французина Вилфрид Флорентен в категория до 91 килограма. Мачът предложи много мощни атаки и размени на удари, като българинът доминираше в първите два рунда, което му донесе и успеха с 5:0. Съперникът му за титлата ще бъде арменеца Нарек Манасян.

Далеч по-леко бе на Даниел Асенов (52 кг), който не излезе в своя мач срещу ирландеца Брендън Ървайн заради контузия на съперника му. 3-кратният носител на купа „Странджа” ще мери сили на финала с индиеца Дийпак Комар. Последният ни финалист е натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес (57 кг). Той се справи убедително с 5:0 с Луис Оливейра (Бр) и от златото го дели Дорин Буска (Мол).

Освен Светлана Каменова, с бронзови отличия останаха още Петър Белберов (+91 кг) и Мелис Йонузова (69). Белберов бе споходен от страхотен малшанс, след като още в 16-ата секунда получи ужасно схващане на дясната ръка и трябваше да се оттегли от мача с Цотне Рогава (Укр). След като елиминира световната шампионка в категория до 69 килограма – Бусеназ Сюрменелъ (Тур), за съжаление Йонузова не успя да повтори подвига и загуби от представителката на Казахстан Валентина Халзова.
Финалите на “Странджа” в столичната зала “София” са от 15.00 часа.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments