> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Отнеха лиценза на Автомобилната федерация на България


0
0
272

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев отне днес спортния лиценз на Автомобилната федерация на България (АФБ). АФБ загуби в края на миналата година правото си за организира състезания за период от 6 месеца, като санкцията беше наложена от служебния министър на спорта. В началото на март АФБ обяви, че ще се бори срещу това наказание и свика пресконференция с участието на автомобилни пилоти, които декларираха желанието си да се състезават отново пред родна публика.

“Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде Заповед № РД-09-393/18.05.2022 г., с която ММС отнема безсрочен спортен лиценз №1, издаден на Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност “Автомобилна федерация на България”. Заповедта на министър Василев е издадена на основание чл. 24, ал. 1, т. 2, предл. 1 от Закона за физическото възпитание и спорта и въз основа на Протокол № 1 от 06.04.2022 г. и Протокол № 2 от 16.05.2022 г. от работата на Комисията по лицензиране и регистриране. Във връзка с подадени множество сигнали, отнасящи се до нарушения от страна на спортни федерации, Комисията по лицензиране и регистриране продължава своята работа”, се казва в официалното съобщение на спортното министерство.

На 8 март тази година президентът на АФБ Камен Михайлов обяви, че подава оставка, за да “не е пречка в развитието” на автомобилния спорт у нас. Също тогава генералният секретар на АФБ Калоян Станчев потвърди, че федерацията обжалва решението на министър Кузманов, но тогава все още нямаше решение.

Лицензът на АФБ с номер 1 беше издаден от бившия министър на спорта Красен Кралев през 2019 година, след като СБА обяви, че “сваля доверието си” от БФАС. Това решение доведе до протести на пилоти и организатори, както и в криза с провеждането на голяма част от състезанията у нас плюс драстичен спад в нивото на организацията им.

Преди дни министър Василев коментира, че според него лицензът на АФБ е издаден незаконосъобразно и обеща действия, след като се запознае с двете проверки, назначени на работата на федерацията и нарушенията, заради които министър Кузманов спря дейността на организацията за половин година.

Снимка: ММС

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx