> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Нулево снежно дерби между Левски и ЦСКА


0
0
479

Левски и ЦСКА не успяха да си вкарат гол в голямото дерби на 22-ия кръг на първенството. Пред 18 000 зрители на Националния стадион имаше постоянен снеговалеж, който особено през първата част се отрази на качеството на игра. След паузата имаше много по-интересни моменти и положения пред двете врати.
“Червените” имаха по-добрите шансове да стигнат до гол, но пропуски направиха Георги Йомов и Яник Сони Вилдсхут. За 90 минути “Левски” не отправи точен удар.

Двата отбора излязоха на терена на Националния стадион “Васил Левски” под силен снеговалеж и с тениски, с които призовават да се спре войната в Украйна.

Левски отправи първия удар в мача по посока на вратата на ЦСКА в 5-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА Хосе Кордоба стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Густаво Бусато.

В 9-та минута Уелтън беше фаулиран на границата на наказателното поле на ЦСКА, като Костадинов стреля след това, но Валентин Железов отсъди пряк-свободен удар за “сините”. От него Кръстев пробва изстрел над стената, но неуспешно.

Само три минути по-късно Железов спря мача заради засилващия се сняг над София, като очертанията на терена станаха все по-трудни за виждане. Главният съдия прибра футболистите към съблекалните без да стане ясно колко дълга ще е паузата.

Около 10 минути по-късно линиите на терена бяха изчистени и двата отбора се завърнаха на терена. В 21-та минута Валентин Железов влезе в разговор с Ивайло Стоянов, който отговаря за ВАР след инцидент в наказателното поле на Левски между Турицов и Цунами, но до по-следващи действия не се стигна. Малко след това Кайседо свали към Мухар, а той отправи точен удар по посока на Михайлов, но стражът улови.

В 39-та минута Филип Кръстев центрира от пряк-свободен удар, Бусато изпусна топката при излизането си, но Сундберг от малък ъгъл нямаше как да отбележи.

В петата минута на продължението Амос Юга влезе остро с бутоните напред срещу Краев и за щастие не го закачи, но все пак той получи жълт картон. По време на почивката, фенове на ЦСКА излязоха на пистата на стадиона, пробивайки кордона от униформени, хвърляйки и няколко факли, а видимо те бяха недоволни към държането на привържениците на Левски.

В 50-та минута се откри и най-чистия шанс в мача, който бе за ЦСКА. Георги Йомов беше изведен с отличен пас от Мухар зад гърба на защитата, но срещу Михайлов, прати топката покрай вратата. Две минути по-късно Цунами си изпроси втори жълт картон и беше изгонен, оставяйки отбора си с човек по-малко за почти цяло второ полувреме.Филип Кръстев центрира от фал в наказателното поле на ЦСКА в 69-ата минута, след което Юрген Матей изпусна Сонко Сундберг, който стреля с глава, но Густаво Бусато успя да спаси.

В 75-та минута ЦСКА отново направи сериозен пропуск. След корнер за Левски се стигна до светкавична контраатака и Вилдсхут се озова сам срещу Михайлов, но капитанът на “сините” се намеси и спаси.
В края на редовното време Брадли Мазику пък бе изгонен за груб фаул срещу Уелтон, като трябваше да се намесва ВАР. Първо реферът Валентин Железов показа жълт картон, но след намеса на видеоасистента извади директно червения.
Точката оставя ЦСКА на второ място, като червените имат актив от 48. Те са с три по-малко от лидера Лудогорец. Тимът от Разград обаче няма да играе днес, тъй като мачът с Ботев във Враца е отложен с 24 часа.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx