> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Новият спонсор налива колосални пари в Барселона


0
0
306

Договорът между Барселона и Spotify ще вкара минимум 435 милиона евро в касата на клуба, съобщи каталунският в. „Спорт“. Но сумата по договора, чието одобрение предстои в неделя, може да достигне почти един милиард – поне 960 милиона евро, според допълнителните клаузи в контракта.

Минимумът се събира от сумите за реклама върху фланелката на мъжкия и женския първи отбор – 240 милиона за четири години, от тренировъчните екипи – още 15 млн. евро за три години, а от преименуването на стадиона „Камп Ноу“ – 180 милиона дванадесет години. Но цифрата може да нарасне до поне 960 милиона.

Споразумението за преименуването на стадиона е за дванадесет години, докато за екипа на представителните отбори – 4 г., а за тренировъчната екипировка – за 3 г. И ако Spotify реши да се възползва от възможността да продължи тези срокове, както е залегнало в договора, компанията ще плати стотици милиони отгоре дори при сегашните тарифи.

Така общата сума за 12 г. Може да достигне невероятните към милиард евро. От своя страна Барселона има още рекламно пространство за продан – ръкава на фланелката на първия отбор на мъжете и жените.

Както обяви президентът на Барса Жоан Лапорта, клубът в момента има до шест оферти за това място на фланелката за двата си професионални футболни отбора. Те варират от 10 до 15 милиона евро на сезон. Ако тези 15 милиона най-накрая бъдат спазарени, тогава от следващия сезон 2022/23 фланелката на ФК Барселона ще бъде на стойност 75 милиона евро с повишение от петата година нататък. Без съмнение това е една от най-добре платените фланелки в световната футболна индустрия.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx