> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Макс Ферстапен спечели в Маями


0
0
1121

Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул) спечели победата в Гран при на Маями от Формула 1 и съкрати изоставането си от Шарл Льоклер (Монако, Ферари) в класирането при пилотите на 11 точки. Световният шампион бе категорично най-бърз на пистата край “Хард Рок Стейдиъм” във Флорида и победи с 0.661 секунди, след като оглави класирането още в началото на надпреварата.

Състезанието за Гран при на Маями бе решено в първите четири обиколки. Льоклер запази лидерското си място в първия завой, а Ферстапен зае втората позиция и остави второто Ферари, управлявано от Карлос Сайнс (Испания), зад себе си. На четвърта позиция се нареди Чеко Перес (Мексико, Ред Бул), докато Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) се допря с болида на Фернандо Алонсо (Испания, Алпин) и се смъкна до осма позиция.

Льоклер, който тръгна пръв, водеше в началото с близо секунда пред Ферстапен, чиято скорост обаче се оказа непреодолима за пилота на Ферари. Самият нидерландец бе в превъзходна форма. Късна употреба на спирачките му осигури второто място в първата обиколка, а в четвъртата той изпревари Льоклер на старт-финалната права.

При изминаването на близо третина от дистанцията Ферстапен вече имаше 3 секунди преднина и нижеше рекорд след рекорд на трасето в Маями, докато най-голямата надежда на Ферари за победа бе автомобил по сигурността за убиване на темпото на световния шампион или чифт софт гуми на мястото на медиумите в последните обиколки.

Льоклер и Ферари “мигнаха” първи. Пилотът от Монако влезе в бокса в 25-ата обиколка и всъщност сложи гуми с твърда смес, с които се надяваше да изкара останалите 32. Ферстапен и Ред Бул отговориха идентично – точно 3.2 секунди в бокса в 27-та обиколка и гуми с твърда смес, което на практика трябваше да гарантира победата за нидерландеца.

Когато лидерите се извъртяха в бокса и гумите загряха, разликата между Ферстапен и Льоклер вече бе станала над 7 секунди, а нидерландецът отново започна да прави най-добри обиколки. Дългоочакваният автомобил по сигурността обаче се появи в 41-та обиколка заради завъртане на Ландо Норис (Великобритания/МакЛарън), който се удари в излезлия извън пистата и връщащ се Пиер Гасли (Франция/АлфаТаури).

Автомобилът по сигурността се оттегли 10 обиколки преди края, но това не спря Ферстапен, тъй като гумите на нидерландеца бяха “по-свежи” от тези на Льоклер и резервоарът имаше повече гориво. В крайна сметка световният шампион спечели с 0.661 секунди и съкрати изоставането си в класирането при пилотите на 11 точки, тъй като записа и най-добра обиколка.

Трети финишира Перес, четвърти се нареди Сайнс, следван от Валтери Ботас (Финландия/Алфа Ромео) и двойката на Мерцедес – Джордж Ръсъл (Великобритания/Мерцедес) и Хамилтън.

Снимка: Туитър

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx