> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лудогорец се справи с Ботев в Пловдив


0
0
313

Отборът на Лудогорец, който предсрочно си осигури 11-а поредна титла на България, победи като гост Ботев Пловдив с 2:1 в среща от 29-ия кръг на първата шестица на Първа лига. Двубоят се игра без публика на “Коматево” заради наказание на пловдивчани.

Спас Делев даде аванс за гостите от Разград, Ботев изравни чрез Па Конате в края на първото полувреме, а в 56-а Джеймс Ето’о от домакините си отбеляза автогол.

Преди срещата домакините поздравиха Лудогорец за 11-ата поредна титла, като подариха букет на капитана в този мач Сисиньо. Треньорът на гостите Азрудин Валентич пусна състав, в който преобладаваха футболисти, играли по-малко през сезона. Дебют в елита направи вратарят Симон Слуга. Атаката водеше Матиас Тисера, а Кирил Десподов не игра заради лека травма.

Футболистите на Лудогорец бяха по-активните на терена през целия двубой и пропуснаха да спечелят с по-убедителен резултат.

В 13-ата минута Бърнард Текпетей опита удар по диагонала към далечния ъгъл пред наказателното поле, но топката излезе на безопасно разстояние в аут. Малко след това отново Текпетей беше замесен в опасна ситуация, след като получи вдясно пред наказателното поле, нагласи си топката и стреля фалцово по тревата към далечния ъгъл, но покрай дясната греда на Ханкич.

В 39-ата минута все пак шампионите откриха резултата. Спас Делев беше точен. Той потърси удар към далечния ъгъл, топката се отби в крака на Супрайен и излъга стража на Ботев.

В добавеното време на първата част домакините изравниха. Па Конате засече от близо центриране на Реда Рабей за 1:1.

В началото на вторите 45 минути Лудогорец отново излезе напред в резултата. Текпетей нахлу през центъра и отправи пас към Спас Делев. Джеймс Ето’о опита да пресече подаването, но прати неспасяемо топката в своята си врата.

Домакините отговориха чрез хубав удар на Мохамед Брахими, който бе изведен от Емануел Току. Симон Слуга обаче спаси. Малко по-късно отново хърватинът показа класа. Мохамед Брахими беше изведен зад защитата и опита да мушне топката между краката на Слуга, който обаче отрази удара.
В последните секунди Пиерос Сотириу от Лудогорец стреля от пряк свободен удар, но Хидайет Ханкич хвана ъгъла и изби топката.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx