> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ливърпул надви Виляреал


0
0
252

Ливърпул победи с 2:0 Виляреал в първия полуфинал от Шампионската лига на Европа. Тимът на Юрген Клоп бе по-добрия през всичките 90-минути на “Анфийлд” и изпусна куп положения.

На „Анфийлд“ хората на Юрген Клоп упражниха домакински натиск, опитвайки да притиснат Виляреал до неговото наказателно поле. В 8-ата минута топката стигна до Садио Мане след центриране от ъглов удар, но нападателят на Ливърпул не я очакваше и не отправи добър удар.

Мане имаше нов страхотен шанс в 12-ата минута, когато получи центриране на границата на вратарското поле от Мохамед Салах, но топката дойде назад за десетката на домакините и той прати топката покрай вратата. Малко по-късно Луис Диас стреля от границата на наказателното поле, като топката рикошира коварно в крака на защитник в жълто, но Херонимо Рули внимаваше и я улови.

В средата на първата част Салах опита технично да прати топката в горния десен ъгъл на Виляреал от 10-12 метра, но фалцовият му удар мина над вратата. Натискът на мърсисайдци обаче продължаваше, докато “жълтата подводница” разчиташе на контраатаки. След половин час игра Рули парира нов силен шут на Диас. В 33-ата минута Мане стреля от дъгана на наказателното поле, но след рикошет в крака на Раул Албиол, топката мина покрая десния страничен стълб.

В 42-ата минута Тиаго нанесе страховит удар от над 20 метра, но топката срещна десния страничен стълб на Рули и за негов късмет не влезе в мрежата. Пълното превъзходство на английския тим продължи до края на полувремето, но Виляреал удържа нулевото равенство до почивката.

Пет минути след началото на второто полувреме Ван Дайк свали с глава топката за Фабиньо на границата на вратарското поле и бразилецът прати кълбото в мрежата на гостите, но бе отсъдена засада на Ван Дайк.

В рамките само на две минути домакините от Ливърпул поведоха с 2:0 в резултата. В 53-ата минута Джордън Хендърсън центрира отдясно, топката се отклони в крака на Первис Еступинян и спря в мрежата на Херонимо Рули. След 120 секунди Садио Мане вкара за 2:0.

В 64-ата минута Трент Александър-Арнолд с ювелирно центриране отдясно намери Анди Робъртсън в наказателното поле и левият бек на домакините прати топката в мрежата, но попадението правилно не бе зачетено заради засада.

Четири минути по-късно Рули със сетни сили отрази удар от далеч на Върджил ван Дайк.
В следващите минути Ливърпул продължи да владее повече топката, но така и не тръгна по-рисковано в атака в търсене на нов гол. В същото време, хората на Унай Емери опитаха някои атаки, но те не се развиха добре и съответно не създадоха опасности пред вратата на Алисон.
Реваншът на „Естадио де Ла Серамика“ ще бъде във вторник (3 май).
Манчестър Сити взе минимален аванс след домакински успех с 4:3 срещу Реал Мадрид

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx