> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лекарят на Лудогорец с наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов”


0
0
251

Лекарят на Лудогорец д-р Валентин Великов е носителят на наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов” за 2021-а година. Този приз се връчва като част от церемонията Футболист на годината и неин притежател става личност от най-популярната игра, демонстрирала мъжество, характер и воля в извънредни ситуация.

Д-р Великов, който е и допинг-офицер на УЕФА, получи този приз тъй като имаше решаващ принос за спасения живот на датския полузащитник Кристиян Ериксен по време на мача Дания – Финландия от Европейското първенство по футбол. Българският спортен лекар беше част от екипа на стадион “Паркен” в Копенхаген, оказал първа помощ на полузащитника. Великов получи наградата си от Весела Лечева, основател и собственик на съорганизаторите на церемонията от ДАКС Медия.

Валентин Великов благодари за наградата, също така изказа цялата си признателност на бившия лекар на националния отбор д-р Михаил Илиев, който дойде да го поздрави.

“Аз като ученик на д-р Михаил Илиев съм му благодарен, че ме уважи. Почти всичко в моя житейски и професионален път го дължа на него.

“Благодаря за наградата, още повече съм щастлив и заради факта, че тя носи името на един от най-любимите ми футболисти. Нашата работа е екипна, затова тази награда е за целия екип на стадиона в Копенхаген. В интерес на истината, това е първата ми реална награда. И затова е и специална.

Попитан дали си спомня припадъкът на Ериксен, работата с останалите хора от медицинския щаб, лекарят казва: “Връщам се непрекъснато към онзи момент. Възхищавам се на играча, че събра смелост и може да продължи футболния си път. Защото един такъв момент води до емоционален катарзис и момент на вътрешна борба, за да продължиш. Но футболът е по-силен от нас и нямах съмнения, че той ще се върне на терена.

В интерес на истината, при правилна и бърза реакция, не е проблем на 100 процента да се възстановиш. Хубавото е, че се подобри оборудването на всички стадиони, проведоха се толкова много семинари. Когато имаме дефибрилатори и оборудване, положителният край на подобни случаи е много по-реален”.

Невидим герой не се чувствам. Животът ми се промени до толкова, че професията на спортните лекари излезе малко на преден план, защото е ясно, че винаги сме на сянка. След 20 години в спортната медицина, за първи път излизам пред толкова микрофони и съм малко смутен”.

Тазгодишният носител на приза Лъвско сърце похвали колегите си за работата по време на инцидента с вратаря на Славия Георги Петков, който остана безжизнен на земята след сблъсък с Жорди Кайседо от ЦСКА. Драмата се усили, когато вратата на линейката дълго време не можеше да се отвори.

“За случая с Георги Петков – адмирации на колегите, които си свършиха работата перфектно. Трябва да си подобрим оборудването на стадионите – имам предвид вратата на линейката”.

За медицинското оборудване на стадиона на Лудогорец той благодари на собствениците на клуба и се радва, че са се вслушали в думите му.

“Още преди случая с Ериксен сме говорили с моите шефове как и къде можем да подобрим нещата, за да избягваме такива инциденти. Така че адмирации за клуба, че работи в тази насока”.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx