> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски взима “Герена” на концесия за 35 години


0
0
371

Държавата се подготвя да даде стадион “Георги Аспарухов” на Левски, показва актуализираният от правителството план за концесиите в периода 2021-2027 г. Срокът на концесионния договор ще е за 35 години. Чрез него ще се възложи довършване на сектор А и изграждане на изцяло нови три сектора.
В първоначалния план на правителството от 20 януари нямаше подобна точка. Тя е вкарана след актуализацията, като това съвпада с искането на собственика на Левски Наско Сираков за държавна помощ за довършването на сектор “А”, съобщава “Дневник”.

В договора ще бъдат записани два срока за изпълнението на задачата. Най-късно до пет години след влизането му в сила ще трябва да бъдат приключени довършителните работи по съществуващата нова трибуна (сектор А) и да се ремонтира и разшири съществуващият паркинг. Най-късно десет години след подписването на договора ще трябва да са готови другите три трибуни и нов паркинг.

В началото на месеца Сираков заяви, че се е обърнал към министър-председателя Бойко Борисов с молба за съдействие за завършването на сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”. По думите му това е станало още през лятото. В първите дни на новата година пък сините са внесли официално писмо до Министерския съвет, Борисов и областния управител “с молба да ни отпуснат пари за да завършим не само козирката, но и А сектор, защото секторът е построен преди осем години и при всеки дъжд тече”, каза Сираков.

Левски започна модернизацията на стадиона си през 2013 г., когато собственик все още беше Тодор Батков. Тогава беше поставена цел след пълната реконструкция съоръжението да е готово през 2017-2018 г. и да е с 26 000 места. Последваха много проблеми и забавяния, а Левски съумя да приключи единствено сектор А, при това не напълно.

В момента клубът е в тежко финансово състояние и задължения за милиони, като голяма част от тях са свързани тъкмо с изграждането на сектор А. Въпреки че се бори за спасението на Левски, собственикът Сираков често говори и за необходимостта от нов стадион.

Снимка: citybuild.bg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments