> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левандовски изтегли Полша към Световното в Катар


0
0
254

Националният отбор на Полша ще играе на второ поредно Световно първенство. Това стана факт след успех с 2:0 над Швеция във финалния плейоф, който се игра в Хожув. Победата осигури визи на поляците за Мондиала в Катар от 21 ноември до 18 декември тази година.

Домакините стигнаха до успеха с голове на Роберт Левандовски и Пьотр Желински след почивката. След първо полувреме, в което Швеция доминираше и само добрите намеси на стража Войчех Шчесни спасиха поне два сигурни гола във вратата му, капитанът на поляците Левандовски откри резултата от дузпа в 49-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на бранителя Йеспер Карлстрьом.

Швеция продължи да бъде по-опасният отбор на терена и след първия гол, но скандинавците бяха принудени да поемат все по-големи рискове с напредването на времето. Така се стигна до 73-тата минута, в която Желински сложи точка на спора. Халфът се възползва от грешка в отбраната на Швеция и очи в очи с Робин Олсен не сбърка за 2:0.
До края на мача шведите не намериха вариант да върнат дори един гол, а появата на ветерана Златан Ибрахимович на върха на атаката също не помогна на гостите, които преди четири години играха четвъртфинал на Световния шампионат в Русия.
През първото полувреме на мача в игра за Полша бе бившият играч на Лудогорец Яцек Горалски, който получи и жълт картон в 38-ата минута.
Жребият за груповата фаза на Мондиала в Катар ще бъде изтеглен този петък.
А във вторник вечерта от зона “Европа” място на шампионата намери и Португалия.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx